Tom Hagen ska släppas på fri fot

Domstolsbeslut i dag

Den norske miljardären Tom Hagen, 70, sitter i häktet – misstänkt för mord eller medhjälp till mord på sin fru.

Men nu vill hovrätten i Norge att han ska släppas fri.

Miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen försvann den 31 oktober 2018. Nu sitter hennes man, Tom Hagen häktad sedan förra tisdagen, misstänkt för mord eller medhjälp till mord på sin fru.

Under den senaste veckan har en omfattande teknisk undersökning gjorts, bland annat i och runt Hagens hus i Lørenskog i sydöstra Norge. Även en oanvänd brunn vid huset har undersökts av tekniker. Under dagen har även Tom Hagens fjällstuga genomsökts.

I dag har den norska hovrätten beslutat att det inte finns tillräcklig grund för att hålla honom häktad, rapporterar flera norska medier. Två av tre domare tycker inte att han över huvud taget borde vara misstänkt.

– Jag är egentligen inte överraskad. Så fort jag såg polisens grunder, var de enligt min uppfattning väldigt svaga, säger Tom Hagens advokat Svein Holden, vid en pressträff efter dagens beslut.

Hovrättens beslutet innebär att den misstänkte kommer att släppas fri, men det sker inte i första taget.

Saken ska avgöras i en högre rättsligt instans, och tills vidare kommer Tom Hagen därför att sitta häktad.

– Polisen har noterat hovrättens beslut. Samtidigt måste vi erkänna att vi är något förvånade, säger förundersökningsledaren Haris Hrenovica, till norska medier på torsdagseftermiddagen.

Tom Hagen.
Tom Hagen.
Publisert:

LÄS VIDARE