Ännu en husbrand i Krylbo – boende oroade

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Polisen utreder en grov mordbrand i Krylbo i Dalarna, där det har brunnit flera gånger tidigare. Arkivbild
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisen utreder en grov mordbrand i Krylbo i Dalarna, där det har brunnit flera gånger tidigare. Arkivbild

Under natten inträffade ännu en brand i ett lägenhetshus i Krylbo i Avesta. Polisen utreder händelsen som grov mordbrand.

Strax efter midnatt fick SOS Alarm in samtal om en källarbrand med kraftig rökutveckling i en hyresfastighet i tätorten Krylbo. Uppskattningsvis ett 20-tal personer fick evakueras från sina hem, däribland flera barnfamiljer som låg och sov.

– Det här var tredje källarbranden sedan i juni. Och Krylbo är ett ganska begränsat område, och i det här området har det också brunnit flera bilar under våren. Det brinner alldeles för ofta, säger kommunpolis Thomas Nordström.

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden och ingen person kom till skada. Men giftiga brandgaser är ingenting att leka med, säger polisen.

Många av de boende känner nu en stark oro, berättar Thomas Nordström.

– De känner rädsla för vad som kan hända, eller om de ens vågar sova nästkommande natt.

Fastigheten är avspärrad och en teknisk undersökning ska genomföras samt förhoppningsvis dörrknackning, om resurserna finns. Polisen har vissa spår att gå på men vill gärna få in mer information i form av tips. En teori är att det handlar om samma gärningsman.

– Ja, det går inte att utesluta och det är inte helt osannolikt heller med tanke på avstånd och tidsrymd till de andra händelserna, säger Thomas Nordström.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN