Falun

Liberalerna beställde flygblad – möttes av pizzachock

Av: 

Klas Widestrand

Leonora Toplica

NYHETER

Capricciosa, Margherita och Hawaii. Det var vad som mötte Liberalerna i Falun när de öppnade en kartong som de trodde skulle innehålla flygblad inför omvalet till kommunfullmäktige.

Liberalerna hade beställt 10 000 flygblad. Men när de fyra kartongerna anlände visade det sig att en av dem innehöll något helt annat, vilket Dala-Demokraten var först att rapportera om.

– Vi hade fått 2 500 menyer för en pizzeria i Belgien i stället för våra egna flygblad och då vart det stressigt. Jag hade en låda kvar att öppna och jag var jättenervös att den också skulle vara pizzareklam, men den visade sig innehålla rätt, säger han till Aftonbladet.

Partiet kontaktade tryckeriet i Nederländerna som skickade de resterande flygbladen med en expressleverans.

Liberalerna i Falun fick pizzamenyer istället för valsedlar

Ser humorn

Bakgrunden till omvalet är att Postnord inte lyckades leverera en del av förhandsrösterna till kommunvalet i Falun i september förra året i tid. Förhandsrösterna hade redan börjat räknas när Postnord meddelade att man hade ytterligare en säck med valsedlar.

Eftersom det är olagligt att lägga till röster när räkningen väl börjat ska valet nu i stället göras om på söndag.

Parsjö Tegnér har inte fått någon förklaring till pizzafadäsen, men gissar att det rör sig om en adresslapp som satts på fel kartong. Och efter att stressen över de uteblivna flygbladen nu lagt sig kan han se det humoristiska i situationen.

– Jag tror att folk känner igen sig, att det inte blir som man har tänkt sig ibland. Nu undrar man vad pizzaägaren i Belgien säger när han får våra flygblad.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Falun

ÄMNEN I ARTIKELN

Falun

Liberalerna

Pizzarecept

Politik

Valet 2018