Tre åtalas för gruppvåldtäkt i Stockholmspark

avTT

Foto: Jonathan Näckstrand/AP/TT
Händelsen inträffade i den centrala parken Björns trädgård i Stockholm. Arkivbild.

Tre män mellan 19 och 29 år åtalas för att ha grovt våldtagit en kvinna i parken Björns trädgård på Södermalm i Stockholm, rapporterar SVT Stockholm.

Händelsen skedde i november förra året och männen har suttit häktade sedan dess. Anledningen till att det dröjt så pass lång tid innan åtal väcks är enligt åklagaren Alexandra Bopp att den tekniska undersökningen från Nationellt forensiskt centrum dröjde.

– Det är oerhört olyckligt för alla parter. För målsägande är det säkerligen något som river upp mycket när det är dags att gå till rättegång och det sitter människor frihetsberövade under väldigt långa perioder, säger hon till SVT.

Våldtäkten misstänks ha skett på ett lektåg i parken. Hur kvinnan hamnade där kan inte åklagaren uttala sig om. Kvinnan ska enligt åtalet ha befunnit sig i en särskilt utsatt situation och en av de misstänkta fotograferade förloppet med sin mobil.

Rättegången inleds inom två veckor. En av de åtalades advokater som SVT pratat med säger att hans klient förnekar brott.

ARTIKELN HANDLAR OM