Knivman jagas i London efter flera attacker

avTT

Polisen jagar en man i Edmonton inorra London som misstänks ha knivhuggit fyra personer.

Han ska ha angripit sina offer bakifrån utan varning.

Mannen misstänks ha knivhuggit de fyra personerna vid fyra olika tillfällen mellan klockan sju på lördagskvällen och klockan tio på söndagsförmiddagen, enligt Londonpolisen.

– Vi vill försäkra allmänheten om att vi gör allt vi kan för att identifiera och gripa den misstänkta för de fyra händelser som inträffat under de senaste 24 timmarna, säger Stuart Smillie vid polisen i ett videouttalande på Twitter.

Polisen grep tidigare under dagen en man som misstänks för grovt vållande till kroppsskada, men utredningen kan ännu inte slå fast huruvida han är den misstänkte knivmannen.

– Vi genomför en stor polisinsats i Edmontonområdet och vi uppmanar allmänheten att vara vaksamma, säger Smillie.

Mannen misstänks ha agerat på egen hand och lida av psykiska problem. Samtliga som har attackerats har varit ensamma och angriparen har närmat sig dem bakifrån utan varning. Det finns ingen anledning att misstänka terrorism, enligt polisen.

Tre av offren attackerades på gatan och en tredje i anslutning till tunnelbanestationen Seven Sisters. En 45-årig kvinna som knivhöggs i den första attacken vårdas på sjukhus för allvarliga skador sedan mannen huggit henne i ryggen. Även det tredje offret, en 23-årig man, vårdas för allvarliga skador. De resterande två offren är män – ingen av dem vårdas dock för livshotande skador.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs felaktig uppgift om den man som gripits.

ARTIKELN HANDLAR OM

London