London

Fem gripna efter misshandeln av gayparet

Politiska ledare fördömer brottet

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NYHETER

Chris och hennes flickvän Melania Geymonat misshandlades grovt på en nattbuss i London i slutet av maj för att de vägrade kyssas inför en grupp killar. Nu har fem unga män gripits misstänka för brottet.

Samtidigt fördömer flera politiska ledare händelsen och kallar den för avskyvärd.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om Chris och flickvännen Melania Geymonat som misshandlades grovt på en nattbuss i London, för att de vägrade kyssas inför en grupp killar.

Scotland Yard uppgav då att fyra män mellan 15–18 år gripits på fredagen misstänka för den grova misshandeln. Nu uppger London-polisen att de under lördagen gripit en femte gärningsman.

Melania Geymonat la efter attacken ut ett Facebook-inlägg där hon berättade om misshandeln och skrev:

”Vad som upprör mig mest är att våld har blivit så vanligt att det ibland är nödvändigt att se en blödande kvinna för att någon ska agera och göra skillnad. Vi måste uthärda verbala trakasserier och chauvinistiskt, misogynt och homofobiskt våld, för det är när du står upp för dig själv som sådant här händer.”

Flickvännen Chris säger att hon trots händelsen inte är rädd för att vara öppet gay och visa upp sin kärlek offentligt.

– Om något, borde man bara visa den mer, säger hon till Independent.

Theresa May fördömer händelsen

Storbritanniens premiärminister Theresa May och Labour-ledaren Jeremy Corbyn har gått ut och fördömt attacken på bussen. Även Londons borgmästare Sadiq Khan kallade händelsen för en ”äcklig och misogyn attack”. Han säger att hatbrott mot homosexuella inte tolereras i London, skriver tidningen.

Tidigare kulturminister Alice Bah Kuhnke har även hon uttryckt sin avsky kring attacken av gay-paret. I ett inlägg på Instagram skriver hon:

”Rasismen, homofobin, kvinnohatet. Misstänkliggörandet och avskyn gentemot det okända, de andra. Vi vet att det pågår och vi vet att det inte kommer att försvinna av sig själv. Ensam är risken större att rädslorna gör dig handlingsförlamad. Tillsammans kan vi förflytta berg. Organisera er.”

Polisen i London söker fortfarande efter fler vittnen till händelsen.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Gaypar vägrade kyssas – misshandlades

ÄMNEN I ARTIKELN

London

Brott

Theresa May

Alice Bah Kuhnke

AB Voice