Så får du till den bästa midsommarstången – i fem enkla steg

Har du alltid drömt om att göra alla avundsjuka med den finaste midsommarstången?

Då är denna lista för dig!

Midsommarstång
Midsommarstång

Det första att klura på är – var ska midsommarstången stå? Om du inte hittar en självklar plats, som din egen tomt, kan du ju höra efter om du får resa en på en allmän gräsplätt.

Se bara till att inga stora folksamlingar blir sugna på att dansa runt din fantastiska stång.

1. Välj storlekshöjd

Du kan välja den höjd som passar dig allra bäst. Om du ska sikta mot stjärnorna är det bästa att ge sig ut i skogen och hugga ner en björk. Se till att välja en med en bra krona. Ta sedan bort kvistar och löv från trädet och bilda ett kors av stammen.

Det går lika bra att använda sig av ett hopspikat kors av trä.

2. Gör den vacker

Fäst sedan björkris med hjälp av ståltråd eller snöre runt hela din ”nakna” midsommarstång. Välj ut blommor att dekorera med, vanligast brukar vara lupiner, smörblommor och hundkex. Fäst dem med en bit ståltråd.

3. Sista detaljen

Två kransar som hänger på den kortare delen av korset är icke att förglömma. Hur du gör den finaste kransen hittar du här.

Tips! När du ändå sitter och binder kransar för full rulle, knyt några extra för att sätta på huvudet!

4. Res den!

Gör ett hål i marken så stången inte lutar. När du reser den kan det vara bra att ta hjälp av ett rep. Utse någon till stångkapten! Det är den som drar i repet, medan resten finns som hjälpande hand.

5. Bjud upp till dans!

Dansa med tryggt avstånd runt stången och låt oss fira in sommaren!

För dig som är lite stressad...

Har du inte tid att göra en stång ni kan dansa runt? Eller sitter du helst still och pysslar? Ingen fara, du kan göra en mini-stång.

Gör ett kors av två pinnar i en längd som passar dig. Klä pinnarna med gröna blad du tycker är fina och fäst dessa med ståltråd. Lämna en bit av stången tom. Ta sedan två bitar av en en tom toarulle och och klä den med ängsblommor, det blir din lilla stångs kransar.

Ställ i en vas och pynta med grönt och blommigt och voila – du är klar!

Publisert:

LÄS VIDARE