Bensinupproret

Bensinupprorets grundare hoppar av

Av: 

Eneida Berisha

NYHETER

Bensinupproret 2.0, Facebook-gruppen som kräver sänkt bensinpris, har nått över 600 000 medlemmar på en knapp månad. Nu meddelar grundaren Janne Berglund att han hoppar av sitt uppdrag på grund av hälsoskäl.

– Det här har varit ett heltidsjobb och det är klart att det tar på krafterna, säger Janne Berglund.

Ingen som använder sociala medier kan ha missat Facebookgruppen ”Bensinupproret 2.0” som fått över en halv miljon medlemmar på bara några veckor. Sedan i april har medlemmar i gruppen organiserat sig för att sänka priset på bensin från närmare 17 kronor per liter till ungefär 12, vilket Aftonbladet tidigare skrivit om.

Nu meddelar grundaren Janne Berglund, 69, från Borås, att han hoppar av på grund sitt mående.

– Det är av hälsoskäl och kopplat till livet i stort, säger Janne Berglund till Aftonbladet.

Bensinupproret startade i mitten av april. Sedan dess har den växt på rekordtid och efter sex veckor har gruppen 630 000 medlemmar. Under den här tiden har aktioner planerats runt om i Sverige och väckt en stor debatt om bränsleskatt.

– Det här har varit ett heltidsjobb under den tiden och det är klart att det tar på krafterna. Min hälsa har väl inte varit helt hundra, säger han.

Janne Berglund grundade ”Bensinupproret 2.0” den 10 april 2019.

”Jag brinner för det här”

Jannes besked innebär inte slutet på Bensinupproret. Den utsedde efterträdaren är Peder Blohm Bokenhielm, en trogen medlem och Jannes högerhand.

– Han är min närmaste man och kommer nu att ta över min roll helt. Han har varit med sen vi hade 5 000 medlemmar.

Under torsdagen kommer representanter från gruppen, om bjudits in av Moderaternas Niklas Wykman, att besöka riksdagen i Stockholm för att diskutera bränsleskatter.

Men Janne kommer inte följa med.

– Jag kommer inte vara delaktig i gruppen med den roll jag haft men givetvis är jag kvar som medlem. Jag brinner för det här – men nu är det hälsan som är viktigast för mig, säger Janne.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

LÄS VIDARE

Bensinupproret ansöker om demonstration i Stockholm

ÄMNEN I ARTIKELN

Bensinupproret

Bensinpris

Aftonbladet

Facebook