Tidigare SD-politikern Anders Eberhardt styckmördade vän

SD-politiker häktad misstänkt för mord

Av: 

Josefine Karlsson

Emil Salmaso

NYHETER

En SD-politiker misstänks för mord i Västergötland förra veckan.

Mannen är häktad som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

– Han förnekar brott, säger Joakim Sjöberg, mannens advokat.

En SD-politiker från Västergötland har under fredagseftermiddagen häktats misstänkt för mord.

Åklagaren hade begärt mannen häktad på sannolika skäl, misstänkt för mord. Men tingsrätten häktade honom som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

– Det är ett väldigt tidigt skede i ärendet och utredningen. Jag kan bara lämna hans inställning. Den är att han förnekar brott, säger Joakim Sjöberg, den misstänktes försvarare.

”Avser kunna styrka brott”

Åklagare Per-Erik Rinsell uppger för Borås Tidning att offret är en kvinna. Han är i övrigt förtegen kring omständigheterna kring mordet.

– I och med att han är häktad på skäligen misstanke, innebär det att det är inte riktigt så starkt som det kanske brukar vara vid häktning. Vi får se var utredningen tar vägen men min uppfattning är att vi avser kunna styrka brott så småningom, men i dagsläget är utredningsläget sådant att det är skäligen misstanke, säger han.

Jomshof: ”Fick precis reda på det”

Under fredagskvällen, en vecka efter mordet, var mannens bostad avspärrad. Mannen greps och anhölls i tisdags och är ostraffad sedan tidigare. Enligt häktningsframställan har mordet begåtts i fredags förra veckan.

– Jag kan inte uttala mig just nu, för jag håller på att sätta in mig i ärendet. Jag fick precis reda på det, säger Richard Jomshof, partisekreterare Sverigedemokraterna, till Aftonbladet.

Sverigedemokraternas pressavdelning skriver i ett mejl till Aftonbladet:

”Vi ser extremt allvarligt på de här uppgifterna. Partiet följer utvecklingen noga och kommer agera i enlighet med vår interna arbetsordning. Vi låter den rättsliga processen ha sin gång. Under den processen kommer individens medlemskap att vara fryst.”

ANNONS

Hos Nike hittar du allt för träningen - nu upp till 50% rabatt på mängder av varor!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Tidigare SD-politikern Anders Eberhardt styckmördade vän

ÄMNEN I ARTIKELN

Tidigare SD-politikern Anders Eberhardt styckmördade vän

Mord

Sjuhärad

Sverigedemokraterna

Västergötland

Richard Jomshof

Brott