Lööfs rök-pik till Dadgostar: ”Sluta med det där”

Annie Lööf (C) skickade i morse ut en pik till Nooshi Dadgostars (V) hälsovanor.

I riksdagen delar partiledarna samma uppgång, och Lööf menar att Dadgostar alltid står utanför och röker.

– Jag brukar säga: men alltså, sluta med de där nu, lägg av. Så går jag in i hissen, så luktar det rök där inne, säger hon i Morgonpasset i P3.

Under veckan har det åter igen blivit tydligt hur långt ifrån Annie Lööf (C) och Nooshi Dadgostar (V) står ifrån varandra rent politiskt.

Men på jobbet är det annorlunda – bokstavligt talat. I riksdagen har de kontoren under varandra, vilket gör att de har samma ingång och samma hiss.

I Morgonpasset i P3 ställde programledaren David Druid frågan till Nooshi Dadgostar att det ryktats om att det blev många cigaretter under regeringskrisen 2021.

– Är det Annie som har sagt det, svarade hon då. Efter det sa att hon inte vill kommentera ryktena, men plockade upp en e-cigarett till programledarnas förtjusning.

Annie Lööf (C) skickade i morse ut en pik till Nooshi Dadgostars (V) hälsovanor.
Annie Lööf (C) skickade i morse ut en pik till Nooshi Dadgostars (V) hälsovanor.

”Slår aldrig fel”

Det var inte Annie Lööf som skvallrat till P3. Men när hon två dagar senare gick in i studion fick hon frågan om vad hon vet om Dadgostars rökning.

– Vi har samma uppgång, så vi åker samma hiss och samma ingång till vårt kontor. Och det slår inte fel någon gång, varje gång jag går in eller ut så står hon där och röker, säger hon.

Annie Lööf berättar att hon röker inte själv, men att hon brukar uppmana Dadgostar att sluta.

– Hon står där med sina kollegor, så röker hon. Jag brukar säga: men alltså, sluta med de där nu, lägg av. Så går jag in i hissen, så luktar det rök där inne.

Även om de skiljer sig åt, både politiskt och i synen på nikotin, så har de rätt vänlig stämning på jobbet.

– Det kan bli lite stelt ibland, men oftast har vi trevligt, det har vi med alla partiledare, säger Annie Lööf.

Publisert:

LÄS VIDARE