Älvdalen

Tre häktade efter dödsolyckan i Mörkret

Av: 

Sebastian Comar Alm

Jamshid Jamshidi

NYHETER

Tidigt på morgonen den 14 augusti körs en man ihjäl i byn Mörkret i Älvdalen.

Tre personer, två män och en kvinna, är häktade misstänkta för vållande till annans död, grovt brott.

Exakt vad som hände den där natten i Mörkret är dock fortfarande ett mysterium.

– Det är ovanliga omständigheter i just den här situationen, säger Kristofer Magnusson, åklagare.

En man blev ihjälkörd i byn Mörkret, natten till lördag.
En man blev ihjälkörd i byn Mörkret, natten till lördag.

Klockan var runt 03:00 på morgonen när SOS-alarm får ett samtal gällande en händelse på en landsväg i den lilla byn Mörkret, i Älvdalen kommun. Larmet gällde en trafikolycka. En man i 50-årsåldern hade blivit påkörd och var allvarligt skadad.

 

Väl på plats konstateras att den påkörde mannan är död, och räddningstjänsten tillkallar polis. Tre personer, en man i 50-årsåldern, en man i 55-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern, grips i anslutning till den bil som kört på den döde mannen. De tre tas in på förhör.

Efter förhör – åklagare misstänker brott

Under söndagen förhördes de tre personerna. Vad som på ytan såg ut att vara en tragisk trafikolycka – anses av åklagar, Kristofer Magnusson, vara något annat.

 

De tre anhålls först, och efter ytterligare förhör väljer åklagare att begära dem häktade, skäligen misstänkta för grovt vållande till annans död. Polis och åklagare är fortsatt förtegna om vad som egentligen hände på den ödsliga vägen i Mörkret.

– Det är ovanliga omständigheter i just den här situationen. Det råder fortfarande stora oklarheter och att tre personer ändå häktas misstänkta på sannolika skäl är även för mig en ganska ovanlig situation, säger Kristofer Magnusson.

Uppgifter: Så gick det till

Enligt uppgifter till Aftonbladet var den idag döde mannen och de tre häktade bekanta med varande sedan tidigare. På lördagsnatten ska mannen i samband med en avkörning ha kontaktat vännerna som då ska ha kommit till platsen.

Vad som sedan hände råder det fortfarande oklarheter om. Men enligt misstankarna ska mannen då ha blivit påkörd av vännerna – och skadats så illa att han dör.

– Jag måste nog välja att helt avstå att kommentera det, med hänvisning till förundersökningssekretessen, säger Kristoffer Magnusson.

Åklagaren har nu tills på tisdag på sig att bedriva utredningen vidare, då häktningsbeslutet måste omprövas. Till dess kommer det intensiva utredningsarbetet att fortsätta.

– Obduktionen som genomförs under dagen är en viktig del för att få en uppfattning om dödsorsak, och vilka skador som finns. Sedan kan vi försöka bedöma hur de har uppkommit. En an annan del är den tekniska utredningen kopplade till de fortdonen som fanns på platsen, säger Kristofer Magnusson.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Älvdalen

LÄS VIDARE

Polisen kallar in förstärkning för att utreda dödsolyckan

ÄMNEN I ARTIKELN

Älvdalen

Dalarnas län

Trafikolyckor

Brott