Ung kvinna hittad död i Karlstad – misstänkt mord

NYHETER

En kvinna i 25-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Karlstad.

Polisen efterlyser nu tips från allmänheten – för att kunna lösa vad man i ett tidigt skede beskriver som ett spaningsmord.

– Vi har ingen tvekan om att det här ska utredas som mord, säger Stefan Wickberg på polisen i Värmland.

Foto: DAVID HÅRSETH / DAGSMEDIA

Larmet kom till polisen klockan 19.34 på lördagskvällen.

– Vi har anträffat en död kvinna i en lägenhet och vi misstänker mord alternativt dråp, säger Sara Axelsson på polisen.

”Tvekar inte”

Enligt polisen i Värmland upptäcktes kvinnan av anhöriga som blivit oroliga när de inte hört ifrån henne på ett tag. Om brottsplatsen och fyndplatsen är den samma vill man inte heller gå in på.

– Vi har en slags bild av hur själva händelsen har gått till men jag vill inte kommentera de uppgifterna närmare, säger Stefan Wickberg på polisen i Värmland.

Polisen uppger att en förundersökning om mord alternativt dråp inleddes klockan 19.56.

– Det är såna omständigheter på platsen att det utreds som mord alternativt dråp. Som utredningsläget ser ut just nu tvekar vi inte att det ska utredas som mord alternativt dråp, säger Stefan Wickberg.

Ingen person är misstänkt i ärendet och ingen ska heller ha hämtats in till förhör.

– Så här långt är det här fortfarande av spaningskaraktär i allra högsta grad. Det vi håller på med är insamlande av alla omständigheter och material som kan leda oss vidare till den misstänkte, säger Stefan Wickberg.

Efterlyser tips

Polisen vädjar om tips från allmänheten kring misstänkta iakttagelser i det aktuella området i Karlstad.

– Är det så att det finns någon där ute om tror den kan ha gjort iakttagelser som kan vara av betydelse för utredningen. Då är vi självklart angelägna om att komma i kontakt med den personen, säger Stefan Wickberg.

Polisen har spärrat av den misstänkta brottsplatsen och genomför under lördagskvällen dörrknackning i området. Flera polispatruller är på plats.

– Det är ett antal förundersökningsåtgärder som pågår just nu nu. Brottsplatsundersökning är självklart, men också dörrknackning. Omständigheterna runtomkring är sådana att vi är angelägna om att prata med alla som befunnit sig i närheten av den här händelsen, säger Stefan Wickberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Karlstad

Brott