Kronofogdens bil fick böter på böter: ”Lite komiskt”

NYHETER

På en parkering i Karlstad samlar en bil på sig böteslapp efter böteslapp. Och det är inte vem som helst den står registrerad på.

– Man får hoppas att det inte är skattepengar som får betala, säger Elin, 28, som fick syn på fordonet.

Under påskveckan har en bil på Åhlens-parkeringen i centrala Karlstad samlat på sig böteslapp efter böteslapp. Elin Bäckman, 28, bor i närheten och har noterat hur skulderna bara blir fler och fler.

På måndagsförmiddagen bestämde hon sig för att ta reda på vems bilen var.

– Jag tänkte vara schysst och ringa upp, och fråga om personen missat att det kostade pengar. Det började bli rätt mycket böter, säger hon.

Har kontor intill

Men när hon kollade upp registreringsskylten fick hon en rejäl överraskning.

– Ja, jag upptäckte då när jag sökte att det var Kronofogdens bil.

Kronofogden har sitt kontor precis intill parkeringsdäcket ifråga. Därför tänker Elin att de borde ha koll på att det kostar pengar att parkera där. En bild på bilen lade hon upp på Kronofogdens Facebooksida.

Där ställer sig många frågan – vem betalar egentligen för det här kalaset?

– Man får ju hoppas att det är personen som ställt bilen där. Vet inte vad Kronofogden använder för pengar, men man får hoppas att det inte är skattepengar, säger Elin.

”Komisk grej”

Ännu har ingen från Kronofogden svarat på Elins fråga. Men hon har fått ett och annat glatt tillrop i kommentarerna, och många har gillat hennes inlägg.

– Det blir väl en lite ironisk och komisk grej, det är ju mest kul att det är deras bil, säger hon.

Jan Labraaten, teamchef på Kronofogden i Karlstad förklarar för Aftonbladet att de hade glömt att lägga P-beviset synligt i rutan.

– Redan igår kväll fick jag reda på att en av våra bilar dragit på sig p-böter under helgen. I morse tog jag bort fyra böter från rutan. Och samtidigt visade det sig att vi hade missat att lägga vårt P-bevis synligt i rutan.

Och på frågan om vem det är som betalar för boten, säger Jan Labraaten att det inte är skattebetalarna.

– Nej, skattebetalarna betalar inte våra eventuella böter. Det är mycket olyckligt att vi missat att lägga p-beviset synligt i rutan. Nu får den enskilda medarbetaren betala böterna, eftersom denne brustit i sin hantering.

ARTIKELN HANDLAR OM