FBI: Farage misstänks ha information om rysskontakter

NYHETER

WASHINGTON. Tidigare Ukip-ledaren, Nigel Farage, är ytterligare en i raden i FBI-utredningen om de eventuella Rysslands-kopplingarna i Trumps presidentvalskampanj uppger källor för The Guardian.

”Han dyker upp gång på gång”, säger en källa till tidningen och lyfter även Farages kontakter med Wikileaksgrundaren Julian Assange.

Likt Trumps svärson Jared Kushner ska Farage dock inte vara misstänkt för något utan ha information om en rysk inblandning.

Nigel Farage, tidigare ledare för brittiska Ukip, misstänks vara en i raden av personer som har uppgifter av intresse för FBI-utredningen om eventuella Rysslands-kopplingar i Trumps presidentvalskampanj.

Senast var det Trumps rådgivare och svärson Jared Kushner som uppgavs ha blivit utpekad som en av dem som FBI nu har intresse av.

”Dyker upp gång på gång”

Likt Kushner ska inte heller Farage vara misstänkt för något brott, utan uppges sitta inne på information som är av intresse för utredningen.

”Han är mitt i de här relationerna och han dyker upp gång på gång”, säger en källa med insyn i utredningen till brittiska The Guardian.

Källan säger även att intresset för Farage väcktes på grund av hans relationer med flera individer kopplade till Trump-kampanjen och Wikileaksgrundaren Julian Assange, som Farages besökte på Ecuadors ambassad senast i mars i år.

Wikileaks misstänks bland annat ha samarbetat med Ryssland då de hackade mejlen från Hillary Clintons privata mejlserver publicerades.

Hyllat Putin

Farage har flera gånger hyllat Putin som den ledare i världen han beundrar mest och han har även träffat Trumps chefsstrateg Steve Bannon och justitieministern Jeff Sessions vid tidigare tillfällen.

Farage var även en av de första utländska politikerna som Trump träffade efter att ha vunnit presidentvalet 2016 och Trump har också föreslagit att Farage borde bli Storbritanniens USA-ambassadör.

Något som Downing Street snabbt svarade på och påpekade att det inte fanns någon ledig tjänst då man redan hade en ”utmärkt ambassadör”.

Farage: ”Totalt nonsens”

Enligt Farage själv är påståendena om att han ska ingå i FBI:s utredning ”helt uppåt väggarna” och ”totalt nonsens” enligt The Telegraph.

”Jag har aldrig varit i Ryssland, och jag har aldrig haft några ryska affärsförbindelser, ryska länkar eller andra kopplingar av något slag. Tanken på att jag kan vara ”intressant” är uppriktigt skrattretande, säger Farage till tidningen.

Inte heller FBI har velat kommentera om Farage ingår i utredningen.