Aktivitetsarmband gav andra gradens brännskador

NYHETER

Dina Mitchell hade bara haft sitt aktivitetsarmband i två veckor när det plötsligt exploderade på hennes arm.

– Jag satt och läste en bok när aktivitetsarmbandet plötsligt exploderade, berättar Dina Mitchell till ABC News.

Tipsa | Aftonbladet

1 av 3 | Foto: Privat
Diana Mitchell skadades av explosionen

Dina fick aktivitetsarmbandet Fitbit Flex 2 i födelsedagspresent, två veckor senare så exploderade armbandet på hennes handled.

– Jag satt och läste när aktivitetsarmbandet exploderade. Det var antingen något fel på det eller bara argt för att jag satt stilla för länge.. Jag vet inte. Vilket fall så brände det som sjutton på min arm, skriver Dina Mitchell i ett mejl till ABC News.

Hon slet av sig armbandet och kastade det på golvet men det hann ge andra gradens brännskador på armen.

Dina anmälde armbandets felkonstruktion till företaget, men företaget säger att de har inte kunnat hitta något fel på armbandets konstruktion.

Första gången det hänt, enligt företaget

Företaget Fitbit har utrett händelsen med det exploderande armbandet men kommit fram till att det inte var något fel på konstruktionen.

– Baserat på vår undersökning har vi kommit fram till att Mitchells Fitbit Flex 2 inte hade någon felfunktion, våra tester visar att det måste varit yttre påverkan som orsakat skadan, säger en talesperson för företaget.

Enligt företaget så är det första gången ett av deras armband exploderar.

– Vi har inte fått in några andra klagomål av det här slaget och vi vill försäkra våra kunder att det kan fortsätta använda Fitbits produkter med tillförsikt.

Efter att Dina anmälde felkonstruktionen av armbandet till företaget, så har Fitbit erbjudit henne ett gratis ersättningsarmband.