”Här är 2013 i bilder”

Av: Jan Helin

Publicerad:
Uppdaterad:

Aftonbladets fotografer har skildrat året som gått

1 av 38 | Foto: PETER WIXTRÖM
1 JANUARI, STOCKHOLM Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten. Jan Malmsjö läser traditionsenligt Alfred Tennysons ”Nyårsklockan” på Skansen i Stockholm under årets sista minuter – och inleder 2013.

Aftonbladets journalistik har alltid varit bildburen.

Människan bakom rubriken, känslan i nyheten eller det definierande ögonblicket i händelsen är adelsmärken för den goda kvällstidningen.

Mycket ofta sägs det bäst i bild.

Aftonbladets bildredaktion är de senaste åren Sveriges mest prisbelönta. Våra fotografer har placerat sig i flest klasser i tävlingen Årets bild av alla redaktioner i Sverige.

Magnus Wennman utsågs i höstas till årets fotograf och har placerat sig i flera av de största internationella sammanhangen.

Det är inte konstigt. Våra fotografer är alltid på tå, snabbt på plats och vet vad som krävs för att ta bästa bilden.

De har i år bevakat alla de stora nyhetshändelserna i Sverige, varit nominerade till Stora journalistpriset för reportageserien #välkommen och rapporterat hem från händelserna som

Jan Helin, chefredaktör.
Jan Helin, chefredaktör.

berörde: konflikten i Syrien, det tyfondrabbade Filippinerna och frihetskämpen Nelson Mandelas sista resa. För att nämna några.

Våra fotografer har också funnits på plats när de stora idrottsmästerskapen har ­avgjorts.

Och porträtterat människorna bakom rubrikerna - i Sverige och i världen.

I bildspelet bjuder vi in dig att bli berörd av bilder som vi på goda grunder kan kalla för bildjournalistik i yppersta världsklass.

Välkommen till året 2013, skildrat av Aftonbladets fotografer.

Publicerad: