Efter Lyxfällan, Jessica, 35: "Nu kan jag hålla i pengarna"

1 av 2 | Foto: Jessica Fareby
NYHETER

Hon gick arbetslös, satt på Facebook i åtta timmar om dagen och var enormt skuldsatt.

För 35-åriga Jessica Fareby från Sandhem förändrade TV3:s Lyxfällan allt.

Nu har hon gått ner 48 kilo och kan hålla i sina pengar.

När Jessica Fareby medverkade i TV3:s program Lyxfällan förändrades hennes liv helt.

Från att ha varit arbetslös, suttit på Facebook åtta timmar om dagen, levt osunt och suttit med skulder upp över öronen har hon nu fått ordning på sitt liv.

I kväll dyker hon upp i rutan igen då Lyxfällan gör ett återbesök hos henne för att se hur hennes liv har gått. Det är en ny människa, som programledarna möter. Jessica har nu fått jobb och gjort träning till en naturlig del av vardagen. Totalt har hon blivit av med hela 48 kilo.

– Det är en enorm skillnad på mitt liv nu och då. Den största skillnaden är att jag nu kan hålla i pengar, säger Jessica.

Men det har inte varit helt lätt att gå från det gamla livet till det nya.

– Det var svårt i början. Man fick hela tiden kämpa och tänka på sin ekonomi. Men det var lika jobbigt som det var kul.

”Man måste söka allt man kan få”

Efter intensivt arbetssökande fick Jessica till slut arbete som personlig assistent. Jessica är efter sin situation medveten om det svåra i att få ett jobb och är förstående med de som är arbetssökande.

– Man måste söka allt man kan få och ständigt ligga på. Det kanske inte är drömjobbet man får men det är ett jobb så länge i alla fall.

Utöver att ha fått ett jobb och börjat leva hälsosammare har Jessica även dragit ner på sitt frekventa Facebook-användande och spel via sociala medier. Något hon tidigare var beroende av.

– Jag har slutat helt med sådana spel och är inte beroende längre. Jag kan fortfarande vara på Facebook lite men inte mer än normalt.

Var står du om fem år tror du?

– Då bor jag förhoppningsvis på landet med mina hästar och har en bra ekonomi.

Lyxfällan sänds i kväll klockan 20:00 på TV3