Nyheter

Hon försvarar sin drömprins

NYHETER

Nu slår Victoria tillbaka mot Daniels mobbare i tv-intervju

TROLLHÄTTAN

Nu slår kronprinsessan Victoria tillbaka mot alla som hånar hennes pojkvän.

Hon är trött på att Daniel Westling hela tiden anses som för enkel och obildad.

- Är man inte lycklig och trivs med varandra kan jag inte göra ett bra jobb, säger hon i en TV 4-intervju som sänds i morgon.

Kallades "Bonnläppen" När romansen med Victoria blev känd i kungabarnens bekantskapskrets baktalade flera personer i gänget systematiskt Daniel och gav honom smeknamn som "bonnläppen" och "tränaren" .
Kallades "Bonnläppen" När romansen med Victoria blev känd i kungabarnens bekantskapskrets baktalade flera personer i gänget systematiskt Daniel och gav honom smeknamn som "bonnläppen" och "tränaren" .

Victoria, 27, och Daniel Westling, 31, har brottats med en rad problem under sitt snart treåriga förhållande. Men det finns en sak som har gjort kronprinsessan extra ledsen och förbannad.

- Hon är trött på allt snack om att Daniel är en för enkel kille. Victoria blir mycket irriterad, säger en av hennes vänner.

Till attack

I går gick den norske forskaren Carl-Erik Grimstad till attack mot Westling i en debattartikel i tidningen Dagens Nyheter. Han skriver att Daniel är dömd att "utföra meningslösa ritualer, helt utan maskulina drag".

- Allt det där pratet står Victoria upp i halsen, berättar vännen.

När kronprinsessan träffade Daniel Westling hade hon precis avslutat ett åtta år långt förhållande med Daniel Collert. Collert var den förmögne överklassgrabben och playboyen som i societetskretsar ansågs vara helt rätt för Victoria.

Westling var raka motsatsen: en enkel medelklasskille från bruksorten Ockelbo utanför Gävle.

Baktalades

När romansen blev känd i kungabarnens bekantskapskrets baktalade flera personer i gänget systematiskt Daniel och gav honom smeknamn som "bonnläppen" och "tränaren".

Även om Daniel har blivit mycket populär bland Victorias närmaste vänner så tycker andra societetsungdomar fortfarande att Westling är helt fel man för kronprinsessan.

"Väldigt trist"

- När en tidning sedan påstod att kungen inte gillade Daniel brast det för Victoria. Det upplevde hon som väldigt trist, säger vännen.

I en intervju med Linda Nyberg som sänds i TV 4 i morgon berättar Victoria för första gången om att hon inte bryr sig att hennes pojkvän är från Ockelbo. Kronprinsessan struntar också i om hennes blivande man har rätt börd.

"Är det viktigt med rätt börd och bakgrund?" frågar Linda Nyberg i sin intervju.

"Det har skett en stor förändring och det viktiga är att det blir rätt personer som ska leva med varandra. Är man inte lycklig och trivs med varandra kan jag inte göra ett bra jobb. Och i det här fallet är det ju extra viktigt", säger Victoria. Hon tycker att mycket av det som står om Daniel Westling i tidningarna inte stämmer.

- Det är mycket orättvist som skrivs. Jag förstår att det spekuleras, men någon dag görs det nog rättvisa där också, säger Victoria.

När det gäller hennes blivande man finns det bara en sak som Victoria värnar om.

- Att vara lycklig är något som vi alla eftersträvar.

- Det är då vi mår bäst och kan göra bäst ifrån oss, säger hon.

Dokumentären "Tre dygn med Victoria" sänds i TV 4 i morgon klockan 20.00.

Daniel Nyhlén

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu upp till 50 % på utvalda glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter