Motorprinsen vill tävla i racing

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

I somras tog prins Carl Philip racinglicens.

Nu vill han tävla mot proffsen.

Men hovet drar i bromsen.

FARTDRÖMMAR Prins Carl Philip vill köra Porsche Carrera Cup. Inte bara ett lopp, utan hela serien, enligt Dagens Nyheter.
Foto: CAMERA PRESS/SCANPIX
FARTDRÖMMAR Prins Carl Philip vill köra Porsche Carrera Cup. Inte bara ett lopp, utan hela serien, enligt Dagens Nyheter.

Prins Carl Philip, 24, har fått blodad tand. I somras tog han racinglicens och nu vill han köra Porsche Carrera Cup. Inte bara ett lopp, utan hela serien.

Men enligt Dagens Nyheter som i dag publicerar uppgifterna om prinsens racingdrömmar, säger hovet nej och förbjuder prinsen att tävla.

- Jag har inte hört talas om det här, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg, hovets informationschef.

Att Carl Philip vill tävla eller att hovet säger nej?

- Varken det ena eller det andra.

Värdig titeln

Att Carl Philip med tiden kommit att bli en värdig arvtagare till titeln "motorprinsen" råder ingen tvekan om. I år var han hedersgäst under Svenska rallyt och i programmet Mera motor i TV 4 plus för en vecka sedan berättade han hur han utvecklats som förare.

"Man blir mer alert"

- Jag har mer kontroll nu på vad bilen gör, hur bromsarna tar i olika svängar och hur bilen uppför sig. Man blir mer alert, sa han.

Porsche-cupen består av totalt åtta tävlingar under året: fem i Sverige - bland annat i Mantorp och Falkenberg, två i Finland och en i Danmark.

"Har inte tid"

- Det verkar otroligt att Carl Philip skulle komma på tanken att delta i det här, säger Tarras-Wahlberg.

- Han skulle aldrig ha tid med det.

- Han har fullt upp med att gå olika förberedande kurser som han behöver för att kunna söka in på en heltidskurs i grafisk design till hösten.

Johan Taubert

Publicerad: