GW: Hennes skor är svaret

NYHETER

Polisprofessorn övertygad

Ett par svarta skor kan vara den bortglömda ledtråden som avslöjar hur Linda Chen mördades.

Mitt under rättegången insåg Leif GW Persson hur Mats Alm kan ha lurat polisen.

– Jag är övertygad om att det gick till så här, säger polisprofessorn.

Foto: Leif GW Persson.

De lämnar Citygross i Falun tillsammans, 16:38 tar övervakningskameran de sista bilderna på Linda Chen i livet. På fötterna har hon svarta pumps och vid hennes sida går Mats Alm. När hon hittas död har hon inga skor alls.

”Kom inte hem”

– Han påstår att de åkte hem vid åttatiden och att hon bytte till ett par vita skor innan hon gick ut igen. Men jag tror att hon aldrig kom hem från Citygross, säger Leif GW Persson.

Det var under ett förhör med Mats Alm under rättegången i Falun som han fick insikten.

– Han berättade hur hon brukade ta av sig skorna och lägga fötterna på instrument­panelen när de var ute och åkte, då kom jag på det, ­säger Leif GW Persson.

Mördad i bilen

Enligt GW:s resonemang, som han presenterade i Efterlyst i TV3 i går kväll, mördade Mats Alm Linda Chen när de var på väg hem från en biltur. Klockan ska ha varit mellan sju och åtta på kvällen.

– De började bråka och han svängde av vägen, sen händer något och han stryper henne och gömmer kroppen. Först när han är hemma upptäcker han att skorna ligger kvar i bilen.

I det läget hittar han på historien om hur hon bytt skor och gått ut igen.

I dag, den sista rättegångsdagen, kommer de båda åklagarna Niclas Eltenius och Ulrica Selderman att hålla sin slutplädering. Men Leif GW tror inte att hans nya teori kan bidra till att få Mats Alm fälld. I stället tror han att Alm frias för mord.

– Jag ser inte en rimlig chans att han blir dömd för mord, kanske för brott mot griftefriden, säger Leif GW Persson.