Jetsetsvenskan släppt - på väg hem

NYHETER

Släpptes i natt från fängelset i Australien

Efter tre år i fängelse i Australien släpptes jetsetsvenskan fri i natt.

Några timmar senare klev hon på ett flygplan på flygplatsen i Sydney och lämnade landet.

Foto: Greps 2007 Den 24-åriga svenskan har avtjänat straffet i ett australiskt fängelse.

Svenskan släpptes i morse lokal tid från fängelset i New South Wales. Hon möttes upp av personal från australiska migrationsmyndigheter.

– Migrationsmyndigheter tar över ärendet och hjälper henne hem, sade Bob Stapleton, presstalesman för Corrective Services och fängelset i New South Wales.

Vid 13-tiden lokal tid anlände hon till flygplatsen i Sydney med två vänner, där ett plan väntade för att flyga henne till Singapore där hennes familj väntar, skriver Daily Telegraph.

Den 25-åriga ex-modellen ville inte svara på några frågor, men en av hennes två följdeslagare sade att hon var ”väldigt, väldigt glad att få resa hem.”

Enligt Daiy Telegraph höll svenskan en låg profil på flygplatsen med böjt huvud och blicken fäst i marken. Väl ombord på planet brast hon ut i gråt.

Tre år i fängelse

Svenskan har suttit tre år i fängelset efter att ha erkänt att hon lejt en person för att mörda två personer som skulle vittna i en knarkrättegång mot hennes expojkvän Steven Spaliviero.

Hon säger själv att det var expojkvännen som hade gett henne instruktioner från fängelsecellen att leja torpeden. Men Steven Spaliviero friades från misstankarna om mord.

Straffet förkortades efter att svenskan lämnat information till polisen om expojkvännens knarkaffärer.

Oroliga

Kvinnans föräldrar har tidigare pratat om att de är oroliga för hennes hälsa. Under sin tid i fängelset har hon mått mycket dåligt och lidit av anorexia. Den senaste tiden har hälsan dock förbättrats.

– Hon är smal men hon mår ganska okej. Hon har fått behandling för sin anorexi under en längre period inne på fängelset, sa Bob Stapleton till Aftonbladet i går.