Ilskna – på Mona

Aftonbladet avslöjar: Hård kritik på partiets krismöte

pressad Mona Sahlin var nöjd med de två telefonkonferenser som hölls inom partiet i går. Men enligt källor till Aftonbladet visade flera mötesdeltagare öppet sin irritation över Sahlin. ”Folk är förbannade”, säger en källa med insyn.
pressad Mona Sahlin var nöjd med de två telefonkonferenser som hölls inom partiet i går. Men enligt källor till Aftonbladet visade flera mötesdeltagare öppet sin irritation över Sahlin. ”Folk är förbannade”, säger en källa med insyn.

LONDON/STOCKHOLM. De håller en enad front utåt.

Men Aftonbladet kan i dag avslöja vad som egentligen sades under krismötet mellan Mona Sahlin och de 26 distriktsordförandena.

– Hon har inte hållit sig till planen. Folk är förbannade, säger en initierad s-källa.

Det råder kaos i partiet.

Mona Sahlin, som i går befann sig i London, går igenom sin största politiska kris. Stödet för henne som partiledare har aldrig varit så lågt.

Var fokuserad

Efter tuffa påtryckningar uppmanade hon i onsdags alla i parti­styrelsen och verkställande utskottet att ställa sina platser till förfogande. Kort därefter kom det första tunga kravet på hennes avgång. Partifolk är mycket irriterade på hennes utspel, som inte var förankrat.

För att gjuta olja på vågorna kallade Sahlin i går till två telefonkonferenser – för de 26 ­distriktsordförandena och deras ombudsmän.

– Mona Sahlin inledde mötet. Hon verkade mycket samlad och fokuserad. Stämningen var allvarlig, berättar Kenneth G Forslund, distriktsordförande i Bohuslän.

När Aftonbladet träffade ­henne i London strax efter mötet, var hon mycket nöjd.

– Vi pratade igenom allt det praktiska, hur arbetet ska organiseras, när kongressen bör vara, hur valberedningsprocessen ska gå till och vilka beslut vi har framför oss.

Vill att de ska resa

Men Aftonbladet kan nu avslöja att Mona Sahlins optimism är spelad.

Enligt uppgifter från en initierad källa i partiet visade flera deltagare öppet sin irritation.

– Många blev väldigt överraskade över hennes utspel. Diskussionerna skulle handla om politik och förnyelse, inte om personer. Nu handlar allt om som ska avgå och vem som ska sitta kvar. Folk är förbannade, säger en initierad källa.

En del krävde att Mona Sahlin och Ibrahim Baylan ska resa runt i distrikten så fort som möjligt för att prata politik och förnyelsearbete.

Publisert: