Kan bli aktuell i utredning av mord i Florida

Av: Josefine Hökerberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3
Polisstationen i Boca Raton.

Vintern 2007 chockades södra Florida av ett brutalt dubbelmord.

Samtidigt besökte den misstänkte Malmöskytten området.

Amerikansk polis utreder nu om han kan ha en koppling till de ouppklarade brotten.

I december 2007 härjade en pistolman i södra Florida. Personer hotades med pistol och en mamma och hennes sjuåriga dotter rånades och skjöts ihjäl utanför ett köpcenter i staden Boca Raton, några mil norr om Miami. En väktare larmade polis när han såg en obemannad bil stå på tomgång utanför köpcentret. När polisen kom till platsen fann de mamman och den sjuåriga flickan i bilen – bunda och ihjälskjutna. Polisen satte i gång en enorm spaninginsats men lyckades aldrig lösa det mystiska dubbelmordet.

Polisen blir chockad

Vid samma tidpunkt ska den misstänkte 38-åringen ha besökt sin pappa som bor i staden.

När 38-åringen hälsade på hade han en svensk man med sig.

– Han var här någon gång mellan 2007 och 2008 och hade sin allra bästa vän med sig. Hans enda vän, säger pappan till Aftonbladet.

Inspektör Cruz som jobbade med Floridamorden i Boca Raton blir chockad när han hör att den misstänkte svensken har varit på besök i staden vid tidpunkten.

– Det här måste vi absolut titta på. I nuläget finns inget som pekar på att han skulle vara inblandad i brotten men vi måste utreda varje potentiell möjlighet. Om den här mannen har vistats i Boca Raton vid den här tiden är det intressant.

Tar kontakt med Sverige

Han ska nu informera sig om skotten i Malmö och ta kontakt med Malmöpolisen.

– Jag kanske tar kontakt med mannens pappa också, säger han.

Den misstänkte svenskens pappa flyttade till USA 1992 och har bott i Boca Raton sedan några år tillbaka. Staden är känd som en tillflyktsort för pensionärer på grund av sitt lugn, härliga stränder och många golfbanor.

Publicerad: