Steg av plan - 60 år yngre

På film händer det att någon drar på sig en häftig gummimask och stjäl någons identitet.

Nu har det blivit verklighet.

Här är mannen som steg på flyget som en skrynklig, gammal gubbe – men klev av som 20-åring.

Kanadensiska myndigheter utreder för närvarande ett osedvanligt märkligt fall med en förslagen bedragare. Den 29 oktober klev passagerarna på planet från Air Canada för att flyga från Hong Kong till Vancouver. Med ombord fanns en gammal och skröplig man.

Händerna avslöjade bedragaren

Till en början var det ingen som märkte något annorlunda med mannen som hade svårt att röra sig och höll en låg profil i stolen.

Men för att vara så gammal hade mannen osedvanligt ungdomliga händer, vilket medpassagerare noterade.

Sanningen uppdagades när gamlingen gick på toaletten. Personen som kom ut var nämligen en asiatisk man i 20-årsåldern.

När planet landade fördes bedragaren bort av kanadensisk polis, samtidigt som han enligt CNN krävde att få politisk asyl i Kanada.

Omfattande bedragarkit hittades

När mannens bagage genomsöktes påträffade ett avancerat bedragarkit bestående av en ansiktsmask och hals föreställande en äldre man och tillverkade i silikon. I väskan låg även en keps, glasögon och en cardigan.

När polisen bad honom att ta på sig kitet slogs de inte bara av hur lik han var en äldre man, utan också av att bedragaren rörde sig precis som en gamling.

Myndigheterna utreder nu vad man kallar ett "otroligt fall av lurendrejeri". Man har ännu inte kunnat reda ut hur det kunde hända. Men myndigheterna misstänker att mannen kunde passera genom kontrollerna via ett boardingkort som han fått från en annan man samt ett särskilt flygkort på vilket ingen ålder anges att identifiera sig med.

– Ärendet är under utredning, säger Peter Fitzpatrick, talesman vid Air Canada till CNN.

Publisert: