23-åringen i Landskrona släppt

Av: William Svärd

Publicerad:
Uppdaterad:
23-åringen i rätten.
23-åringen i rätten.

NYHETER

Den 23-åring som dömts till fängelse i tingsrätten för bråket på en parkeringsplats i Landskrona då en 78-årig kvinna dog, har släppts på fri fot av hovrätten.

Den 23-årige mannen dömdes i tingsrätten till fängelse i ett år och tio månader för vållande till annans död. Domes överklagades till hovrätten, liksom beslutet att mannen ska vara kvar i häktet.

I dag vid 17-tiden släpptes 23-åringen på fri fot av en enig hovrätt i väntan på förhandlingarna, enligt mannens advokat Leif Silbersky.

Ingen flyktfara

– Jag tar det som ett gott tecken, säger Leif Silbersky.

Enligt hovrätten har åklagaren inte lyckats visa att det föreligger någon flyktfara. Det faktum att 23-åringen höll sig undan polisen efter bråket på parkeringsplatsen innebär inte att han nu kommer att fly, menar hovrätten.

Enligt Leif Silbersky tyder beslutet på att hovrätten inte räknar med att döma något längre fängelsestraff.

Glad 23-åring

– Man kan alltid diskutera hur man ska tolka det, men om hovrätten hade ansett att det kunde bli ett långt fängelsestraff hade man nog inte tagit det här beslutet.

Han säger att 23-åringen mottog beslutet med glädje.

– Han blev jättelycklig. Nu får han äntligen åka hem och träffa sin lilla dotter.

Får skydd

Efter bråket på parkeringsplatsen då en 78-årig kvinna dog spreds information på nätet om den misstänkte 23-åringens identitet.

Det ledde till hätsk stämning i Landskrona och både 23-åringen och hans familj hotades. Enligt Leif Silbersky kommer 23-åringen nu att få skydd av polisen.

– Polisen har lovat att svara för min klients säkerhet, säger han till TT.

Exakt hur skyddet ska se ut känner han dock inte till.

Publicerad: