McDonalds: Beklagligt att läsarna tycker så

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Läsarna: Vi har jobbat på McDonalds och vet hur det går till.

– Det är beklagligt, säger Frida Berg vid McDonalds till Aftonbladet.

Efter att SVT i en dokumentär berättat att McDonalds säljer gamla hamburgare som nya och att kycklingsallader märks om när datumet gått ut reagerar läsarna på aftonbladet.se. Nästan fyra av tio tänker sluta att äta på McDonalds efter det senaste rabaldret (se artikel intill).

”Ett jäkla liv”

En 22-åring från Ljusdal i Hälsingland säger sig ha jobbat på McDonalds.

– Hade praktik på ett McDonalds för ca sex år sedan i Hudiksvall. Vart ett jäkla liv en dag då min handledare hade kastat "wastat" några hamburgare som han tyckte hade legat för länge.

Frida Berg är presskontakt på McDonalds och reagerar med förvåning över resultatet i läsarundersökningen.

– Spontant väldigt tråkigt att höra. Alla avsteg i vår livsmedelshantering är helt oacceptabla, säger hon.

Ska vidta åtgärder

– Poängen är att McDonalds lovar att hamburgarna inte är äldre än tio minuter gamla. Det är deras kvalilté/standard. Att de inte lever upp till det vet jag av egen erfarenhet, både som kund och anställd på Mcd, skriver Olympier, 40.

Efter SVT:s avslöjande har hamburgerjätten, som tidigare kritiserats för svarta löner till medarbetare, fått en mängd upprörda samtal.

– Vi kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder. Men vi vet fortfarande inte mer än det som framkom i Rapport. SVT vill inte ge oss tillgång till allt material, säger Frida Berg.

”Jag är inte förvånad”

McDonalds ser ”mycket allvarligt” på matens kvalitet.

– Vår standard är nästan högst ställd i hela branschen. Den är faktiskt mycket högre satt än Livsmedelsverkets rekommendationer. Regeln med tio minuter har vi exempelvis för att maten ska smaka så bra som möjligt. Men det är absolut inte frågan om matsäkerhet här, säger Frida Berg.

Pajj, 28, skriver:

– Såhär var det även när jag jobbade på donken för ungefär åtta år sedan. Är inte förvånad över att det inte har blivit bättre.

Men enligt McDonalds är deras mat tipptopp.

– Jag kan garantera att våra gäster kan känna sig helt trygga med vår mat. Det vill jag verkligen understryka, säger Frida Berg.

Publicerad: