Bäver hittades vid vägen – korsfäst

Foto: Den korsfästa bävern hittades mellan Knarrdalstrand och Torsbergodden i Norge. ”Det finns ingen ursäkt”, säger lastbilschauffören som hittade bävern.
NYHETER

Den lilla bävern hade ingen chans.

Någon tog djuret tillfånga, spikade upp det på ett kors och lämnade det vid vägen.

– Det finns ingen ursäkt för att göra så här, säger lastbilschauffören Jon Inge Blekeli, som hittade bävern, till Verdens Gang.

Foto: Bävern var fastspikad i både fram och baktassarna. Blodet hade runnit längs med trät och på djuret.

Lastbilschauffören skulle iväg på ett jobb i helgen. Han kom åkande på Drangedalsveien vid ett industriområde mellan Knarrdalstrand och Torsbergodden i Norge när han såg något märkligt vid vägkanten.

– När jag gick ut ur lastbilen såg jag att det var en bäver som var fastspikad på ett träkors. Både armar och ben var fastspikade och det hade runnit blod över djuret, berättar han för norska Verdens Gang.

”Undrar om han levde”

Lastbilschauffören är fortfarande upprörd över det makabra fyndet.

– Det jag tänker på hela tiden är om den stackars bävern var död eller levande när de spikade upp den.

”Finns ingen ursäkt”

En ölflaska var fastsatt på toppen av korset.

– Kanske är det någon som har varit full som har gjort det. Men oavsett finns det ingen ursäkt för att göra så här, säger Jon Inge Blekeli till VG.

Två pojkar la i helgen ut bilder på sig själva och den korsfästa bävern på Facebook. När de kontaktades av norsk media hävdade de dock att de hittat bävern korsfäst, tagit bilderna och sedan lämnat tillbaka den där de hittade den.

Norsk polis hoppas nu på tips från allmänheten för att kunna lösa djurplågerigåtan.