Nyheter

Mats Alms pappa: ”skenäktenskap orsaken”

Av: 

Anders Munck

NYHETER

Mats Alms pappa är säker på att sonen är oskyldig.

Han tror att förklaringen till mordet kan finnas i Linda Chens förflutna.

Polisen misstänker att Linda Chen ingick skenäktenskap före förhållandet med Mats.

Linda Chen jobbade inom restaurangbranschen. Trots en relativt blygsam inkomst på omkring 200 000 kronor om året hade hon råd att köpa en bostadsrätt kontant i Falun. Familjen motiverar det med att hon hade sparat en längre tid och att hon hade ett ekonomiskt sinnelag, skriver Dalarnas tidning.

Pengar från skenäktenskap

Men polisen misstänker att pengarna till lägenheten kommer från skenäktenskap som Linda Chen ingick före det att hon och Mats Alm träffades.

– Hennes pengar kan komma därifrån, delvis i alla fall, säger polisens spaningsledare Lars-Ola Sörestad till Dalarnas tidning.

En av Linda Chens två före detta makar har berättat hur hon krävde 270 000 kronor av honom som betalning för giftermålet som gjorde att han kunde bli svensk medborgare. Mannen berättar i förhör hur han gav Linda pengar eftersom han var rädd att behöva flytta tillbaka till sitt hemland Kina.

Uppgifterna om skenäktenskapet bekräftas av personer i Linda Chens omgivning.

Annan hotbild mot Linda

Mats Alms pappa tror att sonen inte har något med Lindas död att göra. I förhör säger pappan att om polisen "följer pengarna" så kommer de att kunna hitta hotbilden mot Linda, som han tror ligger i hennes skenäktenskap eller i om "det finns någon som inte ville att Linda skulle gifta sig med en svensk man" .

– Vi har kört väldigt brett från början för att säkerhetställa att det inte finns några alternativa gärningsmän, säger Lars-Ola Sörestad till Dalarnas tidning.

ANNONS

Se över ditt elavtal när priserna rusar! Jämför och hitta det bästa elavtalet för dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: