Misshandlade två elever blodiga – flicka döms för brottet

avNicole Gustafsson

Foto: TT
Personerna i bilden har inget med händelsen att göra.

Hårda sparkar och knytnävsslag mot huvudet. Det fick en gymnasieelev i Huddinge utstå.

Samtidigt stod flera elever – och filmade händelsen.

Vittnen och tingsrätten beskriver våldet som "besinningslöst och kraftigt”. Nu döms en flicka för överfallen, rapporterar Mitt i.

Det är på en gymnasieskola i Haninge som de två brutala överfallen sker. Bägge mitt på blanka dagen då skolan är fylld av både lärare och elever.

Den första misshandeln sker ute på skolgården. Flera tonårstjejer står och ser på hur en flicka blir brutalt påhoppad och misshandlad. Men vittnena rycker inte ut för att hjälpa, utan väljer att filma händelsen samtidigt som de skrattar åt misshandeln, något Mitt i rapporterat om. Sen inspelade misshandeln delades även på sociala medier, bland annat på Snapchat.

Flickan fick ta emot flera sparkar och mängder av knytnävslag riktade mot huvud. En vuxen som befann sig vid skolan och lyckades toppa misshandeln skrev i efterhand på Facebook:

”Runt omkring står en sisådär 20 ungdomar och tittar på, skrattar och filmar. Åskådare som om det var en föreställning. Ingen gör nåt för att varken avbryta eller hjälpa.”

Flickas misshandlades svårt – skadad för livet

I polisens förundersökning framgår det att misshandeln av flickan var så grov att hon varken kunnat se eller gå ordentligt efter händelsen. Flickan fick även söka vård för sina skador på sjukhus.

Men det brutala våldet slutar inte där. Förövaren, som visar sig vara en 16-årig flicka från skolan bredvid gymnasiet, fortsätter söka nya offer att ge sig på. Den här gången inne i gymnasieskolans lokaler.

Flickan, som blivit avstängd från sin skola, lyckas hitta ett nytt offer som hon låser in i en korridor och brutalt misshandlar. Hon lämnar sedan flickan blödandes i skolans korridor.

Flickans skador från misshandeln är så pass svåra att hon riskerar att få men för livet.

Förnekar brott – döms till skadestånd

Enligt Mitt i så tycks överfallen vara både välplanerade och utstuderade. När de bägge flickorna misshandlades ska övervakningskameror ha täckts över, och filmerna som spreds på sociala medier ska ha redigerats för att inte visa upp förövaren enligt tidningen.

Förövaren ska ha skickat dödshot som kan kopplas till de hon misshandlade. Nu döms den 16-åriga flickan till 70 timmars ungdomstjänst för de två fallen av misshandel. Hon ska även betala 34 000 kronor i skadestånd. Flickan nekar till brott.