Elevernas julprank - mot läraren Daniel

NYHETER

Läraren Daniel Brace som kallar sig för en ”grinch” sa till eleverna när de sjöng julsånger i november – något han skulle få ångra, skriver Länstidningen Södertälje.

1 av 3 | Foto: Privat
Daniel fick äta upp sina ord.

I början på november satt läraren Daniel Brace, som jobbar på Engelska skolan i Södertälje, på sitt kontor när han hörde hur några sjöng julsånger i korridoren. Han, som tyckte det var allt för tidigt med denna typ av sång, ropade ut att ”det bara är november”.

– Jag hörde sen hur de sprang skrattandes därifrån.

Han var hack i häl för att ta reda på vilka de var som låg bakom skönsången – det visade sig vara två 14-åriga tjejer.

– Jag sa till dem på ett halvt skämtsamt och halvt allvarligt sätt att julen inte börjar förrän i december och att jag inte ville höra några julsånger då det är november och vi är närmare halloween än jul.

”Nu ska jag försöka ge igen”

Men Daniels tillsägelse gav helt motsatt effekt. Istället torterade de honom resten av månaden.

– De sjöng sånger och frågade mig om vad jag skulle göra i jul, om jag köpt julklappar och så vidare. För varje gång blev det mer irriterande.

När han trodde att det värsta var över i slutet av månaden fick han sin livs överraskning när han öppnade dörren till sitt kontor.

– De hade slagit in mitt skrivbord i det fulaste inslagspapper som du kan hitta, det var hemskt, säger han och tillägger:

– Men det var helt otroligt, jag skrattade ihjäl mig när jag såg det.

Han hade dessutom fått en hälsning på sin whiteboard, ”god jul” stod det undertecknat med elevernas namn. Det visade sig vara de två 14-åriga tjejerna som låg bakom det hela, som fått hjälp av några andra elever och en kollega till Daniel som släppt in dem.

– Det var briljant. Vilket smart uttänkt prank, jag ser och hör allt eleverna gör men den här gången lyckades de lura mig.

Daniel framförhåller att han är stolt över tjejerna som lyckades.

– Nu försöker jag komma på hur jag ska ge igen.

Här är jullåtarna som spelas mest 00:39
ARTIKELN HANDLAR OM

Jul

Prank