Trumps exfru: Ställ inte upp i valet 2020

avJoakim Magnå

Ivana Trump, 69, tycker inte att exmaken Donald Trump, 71, ska satsa mot en andra mandatperiod som USA:s president.

– Donald kommer att vara 73-74 år nästa val och kanske borde han bara golfa och njuta av sin förmögenhet, säger hon till New York Post.

Donald och Ivana Trump skilde sig 1992 efter 15 års äktenskap. Trots att förhållandet sprack när han var otrogen med en annan kvinna har de fortsatt att ha en nära relation. De hörs varje månad.

Nu uppmanar hon honom att inte försöka bli omvald 2020 – utan i stället njuta av livets frukter, utanför Vita huset.

– Jag tror att han antagligen lite saknar friheten, jag tror inte riktigt att han förstod vad det innebar att vara president. Det är så mycket information – du måste ha koll på hela världen, säger Ivana Trump till New York Posts kändissajt Page Six.

1 av 2 | Foto: Evan Agostini /AP
Ivana Trump.

”En snygg kille”

Ivana Trump, som är aktuell med självbiografin ”Raising Trump”, är mor till tre av presidentens barn: Donald Trump jr, 40, Ivanka Trump, 36, och Eric Trump, 34.

Det var hon som ringde och meddelade Donald Trump i mars att Trump jrs 40-åriga hustru Vanessa hade ansökt om skilsmässa.

– Han blev förstås inte glad, säger Ivana Trump till New York Post.

Även hon säger sig vara ledsen över sonens skilsmässa, men hon tror samtidigt att allt kommer att ordna sig till det bästa för honom.

– Donald jr är en snygg kille. Han är framgångsrik. Han kommer inte ha svårt att hitta en tjej.

Otrohetsrykten

Däremot ser det, enligt Ivana Trump, värre ut för Vanessa Trump.

– Vanessa kan ha ett problem eftersom hon har fem barn ... vem kommer vilja dejta och gifta sig med en kvinna som har fem barn? Särskilt när hon är ung och kanske vill ha fler, säger hon till New York Post.

Donald Trump jr är far till de fem barnen.

Trump jrs flitiga resande och hans beteende på Twitter bidrog till att Vanessa valde att lämna, enligt parets vänner. Men det har även cirkulerat otrohetsrykten om honom.

”Känner för Melania”

Ivana Trump förklarar i intervjun med New York Post att hon, efter att själv ha blivit bedragen, känner igen sig i Vanessas situation och säger att hon inte ”vet om särskilt många män som klarar av att hålla gylfen stängd”.

Hon uttrycker också sympati för presidenthustrun Melania Trump, 47, som just nu tvingas uthärda turerna kring Donald Trumps påstådda sexmöte med porrstjärnan Stormy Daniels 2006.

– Jag känner för Melania, jag vet hur dåligt jag mådde. Det gjorde väldigt ont.

ARTIKELN HANDLAR OM