Räddningstjänsten missade människa i brinnande bil

1 av 2 | Foto: P-O SÄNNÅS
NYHETER

En kropp har hittats i en utbrunnen bil utanför en skola i Södertälje.

Räddningstjänsten släckte bilbranden i natt – men missade att någon satt i.

I stället var det en barnfamilj som upptäckte liket på fredagsmorgonen, skriver LT.

Tipsa | Aftonbladet

Polisens avslutning på brandplatsen är avslutad. Undersökningen av bilen och kroppen kommer att fortsätta på annan plats. Händelsen rubriceras som mord. 

Räddningstjänsten bekräftat att de varit på platsen under natten och släckt bilen men missat att det funnits en person i fordonet. Expressen var först att berätta om släckningen i natt.

Frida Ryberg, operativ chef på Södertörns räddningstjänst som släckte bilen under natten, beklagar att räddningstjänsten missat kroppen.

– Larmet kom in 01.24 och det fanns väktare och polis på plats när vi kom fram. Bilen var då helt övertänd och nästan utbrunnen.

Utreder om branden var anlagd

Frida Ryberg säger att personen måste ha varit död när räddningstjänsten nådde parkeringen.

Hur kunde ni missa att det var någon i bilen?

– Jag kan inte svara på det i nuläget, men vi kommer prata med de som var där och ska se vad vi kan göra för att det inte ska hända igen.

Var branden anlagd?

– Det kan vi inte säga i nuläget, men det kommer antagligen polisens undersökning att svara på.

Karina Skagerlind är presstalesperson på polisen i Stockholms län.

Räddningstjänsten säger att ni var på plats före dem. Stämmer det?

– Vi försöker reda ut vad som hänt. Vi vet att vi var beordrade dit klockan 01.32 och avrapporterade tjugo minuter senare, men vi vet inte vem som var först. Jag vet inte exakt vad patrullen gjorde på plats. I anteckningarna stod det kortfattat att det inte var någon spridningsrisk för elden eftersom den stod på en parkering.

Har ni identifierat ägaren till bilen?

– Nej, inte än, vi fortfarande tidigt i utredningsprocessen.

”Ett av barnen såg att något stack ut”

Enligt LT hittades kroppen av en barnfamilj på fredagsmorgonen.

– Jag och mitt barn och några andra barn var på väg till skolan. Då såg ett av barnen att något stack ut från bakrutan bakom förarplatsen. Det var en fot och på marken låg en sko, säger mamman som var med barnen till LT.

Linda, som bor i området, var på väg hem från vårdcentralen när hon såg den utbrunna bilen på morgonen. Hon gick fram till bilen för att ta en bild. Det var först senare, när hon läst om händelsen, som hon förstod att det fanns en död person i det urbrända fordonet.

– Jag kollade på bilderna jag tagit och först då såg jag kroppen. Jag fick en chock och kunde knappt stå på benen, säger Linda.

ARTIKELN HANDLAR OM