”El Chapos” son kidnappad från lyxrestaurang

1 av 3
NYHETER

Beväpnade män stormade in på lyxrestaurangen och rövade bort sex personer i den populära turistorten Puerto Vallerta.

Nu framkommer att sonen till den mexikanske knarkkungen ”El Chapo” var en av dem som kidnappades.

– En av dem är Jesus Alfredo Guzman, säger åklagaren Eduardo Almaguer.

Männen var maskerade och beväpnade när de i gryningen stormade in på lyxrestaurangen La Leche där runt 20 personer hade samlats.

Restaurangen ligger på västkusten i Mexiko längs huvudstråket i den populära mexikanska turistorten Puerto Vallerta. Där ligger även flera lite mer exklusiva hotell.

Medlemmar i Sinola-kartellen

Kidnapparna ska ha tagit ett tiotal personer med våld och tryckt in dem i olika fordon, skriver nyhetsbyrån Reuters. Exakt hur många är inte känt, enligt lokala myndigheter rör det sig om mellan tio och tolv.

Åklagaren Eduardo Almaguer säger att händelsen inte har med terrorism att göra utan har sin grund i ett gängkrig.

Uppgifterna bekräftades under tisdagen då det framkom att en av personerna som blev kidnappad är knarkkungen Joaquin ”El Chapo” Guzmans son, Jesus Alfredo, skriver Reuters och hänvisar till åklagaren Almaguer.

– Hittills har vi identifierat fyra av de kidnappade. En av dem är Jesus Alfredo Guzman, säger Almaguer.

Sex av personerna tillhör den fruktade kartellen Sinaloa som ”El Chapo” styrt fram till att han fängslades av mexikansk polis i jaunari i år.

Kan vara äldste brodern

Enligt familjen Guzman så är det troligt att en ur familjen kidnappats på lyxrestaurangen i Puerto Vallerta. Det var däremot oklart om det var sonen Jesus Alfredo eller Ivan Archivaldo, skriver CNN. Familjens advokat Pablo Badillo säger att det är ”väldigt troligt” att den kidnappade är den äldste sonen Ivan Archivaldo.

Ingen av de som kidnappats har anmälts som försvunnen.

– Jag vill vara väldigt tydlig. Det finns ingen anmälan från någon om bortförandet gällande personerna, säger Eduardo Almaguer

ARTIKELN HANDLAR OM