Här fångas anställd på film – kastar paket

Uppdaterad 2016-10-05 | Publicerad 2016-10-04

Här kastar en anställd på Postnord handlöst in paketen i bilen.

Vittnet Johan Roxberg fångade misskötseln på video.

– Man blir ju irriterad, det är säkert en massa saker som går sönder, säger han till Aftonbladet.

Allt fler klagar på skadade brev och försändelser, enligt SVT. Detta trots att statistik från Postnord visar att allt färre försändelser skickas.

Klagomålen ska ha ökat från 5 739 stycken år 2011 till 6 762 i fjol, enligt SVT. En ökning på nästan 18 procent.

En film från vittnet Johan Roxberg i Linköping, som SVT först publicerat, visar hur en anställd vid Postnord inte tar sitt jobb på största allvar.

Sett det tidigare

När en chaufför ska lasta paket syns hur han helt sonika kastar försändelserna – som handlöst ramlar in i Postnords fordon.

– Jag hade sett samma man göra likadant tidigare för några veckor sedan. Jag tänkte att han kanske gör samma sak igen, säger Johan Roxberg till Aftonbladet.

Han väntade i bilen och tog fram sin mobiltelefon och började filma. Och mycket riktigt, snart började chaufförens ovarsamma pakethantering.

– Det var precis samma sak. Han kastade in paketen i bilen. Man blir ju irriterad, det är en säkert en massa saker som går sönder. Jag tänkte att nu när jag filmade det kunde jag har mer kött på benen om man konfronterar Postnord.

Fick inget svar

Händelsen inträffade 13 september och kort därefter försökte Johan Roxberg kontakta Postnord. Ingen svarade dock i telefonen, och trots ett ifyllt formulär har Johan inte fått någon återkoppling.

– De har inte svarat på flera veckor, så de verkar inte så intresserade.

Erika Ahlqvist, distributionschef på Postnord, ska ta till kraftåtgärder.

– Det är ett helt oacceptabelt beteende. Jag kommer att hitta enheten som är ansvarig. Det blir ett disciplinsamtal med medarbetaren, säger hon till SVT.

Hon uppger att paketen ska behandlas mycket mer varsamt.

– Produktvillkoren säger att kollin ska vara emballerade på ett sätt så att de klarar av stötar. Men det betyder inte att man kan kasta dem på det här sättet. Han borde ha ställt in paketen i bilen, inte kastat in dem.