Laras starka inlägg efter dödsolyckan har spridits av tusentals

1 av 2 | Foto: ”i hade ett bröllop, vi bodde tillsammans i tio år och vi har två barn” skriver Lara i inlägget.
NYHETER

När australiska Lara Ryans fru dog i en bilolycka fick hon se de många baksidorna av att samkönat äktenskap inte är lagligt i Australien. Nu har hennes Facebookinlägg om händelsen spridits av tusentals.

– På akuten var jag tvungen att skrika "hon är min fru!" för att släppas in, säger hon till  Buzzfeed News.

För en månad sedan var australiska Elise var på väg hem från förskolan tillsammans med hennes och hennes fru Laras fyraåriga dotter Ivy. Då, från ingenstans, blev hon påkörd av en bil på trottoaren och omkom i olyckan.

– Så vitt vi vet så var det en gammal man som körde och som råkat blanda ihop gasen med bromsen, säger Lara Ryan till Buzzfeed News.

Inlägget om händelsen delats av tusentals

I Australien är inte samkönat äktenskap tillåtet och Lara säger att hon normalt sett inte är särskilt politisk av sig om att propagera för äktenskap eller hbtq-rättigheter. Men efter olyckan skrev hon ett Facebookinlägg som nu spridits av tusentals.

– Vi hade ett bröllop, vi bodde tillsammans i tio år och vi har två barn. Och ändå var jag tvungen att skrika "hon är min fru!" för att släppas in på akuten.

Bara tre veckor tidigare hade Elise fött parets andra barn Skylar och på en och samma dag fick Lara stryka över ordet "man" när hon signerade dödsbeviset och "pappa" i barnets födelseattest.

”Kärlek är kärlek”

Elise gick bort så fort att familjen inte ens hade hunnit ta en bild tillsammans. Trots det säger Lara att barnen, under omständigheterna, mår bra.

– Jag mår antagligen sämst av alla.

Hon avslutar sitt facebookinlägg med en hyllning till Elise.

– Hon är mamman till våra två flickor, hon är framtiden jag har drömt om att få och hon är min trygga punkt i tillvaron. Kärlek är kärlek och det borde alltid firas och uppmuntras.

Läs hela Laras facebookinlägg nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Australien