Trump: Rika vill betala mer skatt

1 av 4
NYHETER

Donald Trump backar nu från sin ursprungsplan med sänkta skatter åt alla.

De rika ska få betala mer – och lägsta lönerna ska höjas, enligt miljardären.

– Jag är villig att betala mer. Och vet du vad, de rika är beredda att betala mer, säger Trump.

Donald Trump har börjat prata politik, och närmare bestämt ekonomi. Och han backar nu från sitt tidigare löfte om att skatterna i USA ska sänkas. I stället öppnar han nu för att skatterna kan komma att höjas för de rikaste amerikanerna – ett brott mot republikansk politik som sen den sett ut de senaste 30 åren, skriver Reuters.

– I min plan går de ner, men när det är förhandlat och klart kommer de att ha stigit, säger Trump enligt Washington Post.

Trump utvecklar sitt resonemang genom att förklara att han kommer gå in i förhandlingar om skatterna med den lägsta möjliga nivån. Men att det hur det än vrids och vänds kommer sluta med högre skatter för de rikaste efter att han tvingats förhandla i senaten och kongressen, skriver Politico.

– För de förmögna tror ärligt talat att jag den kommer stiga. Och vet du vad, den bör verkligen stiga, säger Trump enligt Politico.

Han har också ändrat sig i fråga om lägsta löner, något han tidigare varit ovillig att förändra. Nu öppnar han för en höjning.

– Jag förstår inte hur folk klara sig på 7,25 dollar, säger han.

– Med det sagt skulle jag gärna se en avsevärd höjning, men det lämnar jag helst åt staterna själva att bestämma.

På följdfrågor från ABC:s George Stephanopoulos säger miljardären att han inte har några exakta siffror för vad han anser är en rimlig lägsta lön.

– Men jag tycker folk borde få mer, säger han enligt Washington Post.

Och på klassiskt Trump-manér anser han inte att det är några konstigheter att han nu bytt åsikt i de här frågorna.

– Absolut, det är ett byte. Jag har rätt att ändra mig. Du behöver ha flexibilitet, säger Trump.

Från hans främste motståndare på vägen mot Vita huset tar de dock inte lika lättvindigt på Trumps vana att byta åsikt i frågor. Hans senaste svängning kallar de helt sonika för en lögn.

– Tro inte på Donald Trumps svaga försök att genomföra en ”valmakeover” ens för en sekund, säger Hillary Clintons kommunikationschef Christina Reynolds i ett uttalande enligt The Hill.

– Trumps ekonomiska plan slår direkt mot arbetande amerikaner, hans förslag som kapar skatterna med miljarder för de rikaste 1 procenten kommer med all sannolikhet bekostas av arbetar- och medelklassfamiljer. Amerikanerna har helt enligt inte råd med Trumps ekonomiska planer.

ARTIKELN HANDLAR OM