Man död i bråk i Oskarshamn – bekant misstänks för mord

NYHETER

En man dödades i ett bråk vid en bostad på en ort utanför Oskarshamn.

En manlig bekant till offret greps på platsen och är misstänkt för mord.

– Han ska förhöras, sedan får vi se om åklagaren vill anhålla honom, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.

En person larmade polisen om bråket vid 19.49 på fredagen.

Polis och ambulans skickades till platsen, där en svårt skadad man hittades. Ambulanspersonalen satte igång med livräddande åtgärder men mannens liv gick inte att rädda.

På platsen greps en man och en annan man hämtades till förhör. Den misstänkte gärningsmannen är bekant med den döde mannen. Ärendet rubriceras som mord.

Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region Syd, vill i nuläget inte gå in på vilken typ av våld offret utsatts för.

– Vi har våra aningar, men i och med att det är långt i från utrett vill jag inte svara på det, säger han.

Teknisk undersökning

Enligt polisen skedde bråket i anslutning till en bostad i ett mindre samhälle utanför Oskarshamn. Platsen spärrades av för en teknisk undersökning.

– Det kommer att hållas ett kort inledande förhör med den misstänkte, sedan får vi se om åklagaren vill att han ska anhållas eller inte, säger Calle Persson.

Polisen tror inte att några fler personer än de tre männen befunnit sig på platsen i samband med bråket.

– Deras del i dramat återstår att utreda i detalj. Den ene av de två som kördes in är inte misstänkt för något. Han hämtades till förhör med anledning av att vi tror att han har intressanta uppgifter att lämna, säger Calle Persson.

– Det kan vara att han antingen har befunnit sig på platsen eller att han har kommit dit och sett resultatet av det inträffade, eller varit där strax innan.

Brottsstatistik: Så många dödas varje år i Sverige 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Oskarshamn