Skräcken: Hittade boaorm i bananlådan

1 av 2 | Foto: De anställda på Bograngens lanthandel i Värmland fick en rejäl chock på tisdagsmorgonen när de skulle packa upp en bananlåda.
NYHETER

Det var mer än frukt i bananlådan – mitt bland bananerna låg en kungsboa.

När Elinor, 47, och kollegan Marita packade upp frukten gjorde de den fasansfulla upptäckten.

– Jag trodde hon skojade, men det låg en riktig orm där, säger butiksinnehavaren Elinor Syversen.

De anställda på Bograngens lanthandel i värmländska Torsby fick en rejäl chock på tisdagsmorgonen när de skulle packa upp en bananlåda. I lådan fanns det inte bara frukt – utan också en halv meter lång orm.

– När vi kom till bananlådorna hör jag hur Marita ropar på mig. ”En ooorm”, skrek hon och kastade iväg lådan så att ormen hamnade på golvet, säger Elinor Syversen, innehavare på Bograngens lanthandel.

Lade ormen i en burk

På golvet låg ormen – men den rörde sig inte.

– Jag trodde att hon skojade, men när jag gick dit och tittade så låg det verkligen en orm där.

Ormen tog de till lagret för att lägga den i en burk som de gjorde hål i. När det var gjort ringde de direkt till Icas huvudkontor som bad Elinor att fota ormen och mejla id-numret på bananlådan så att de ska kunna reda ut varifrån den kommit.

– Vi vet inte hur den kommit dit. Man har ju hört att det kan hända med spindlar, men att ormar kan följa med hade jag ingen aning om, säger hon.

”Kommer ha tjocka vantar”

Men ormen har än så länge inte rört på sig och mycket talar för att den dött under transporten.

Det är än så länge oklart hur långt ormen har rest för att hamna i Ica-butiken i Värmland, men klart är i alla fall att det rör sig om en kungsboa.

Kommer du att kunna plocka ur varulådorna i framtiden?

– Jag kommer inte stoppa in fingrarna i hålen utan handskar eller vantar. Framöver ska jag ha riktigt tjocka vantar på mig när jag packar upp lådorna, men som tur är så händer det inte så ofta.

Ormen ska nu skickas till Naturhistoriska museet i Göteborg.