Giulia, 9, räddade sin lillasysters liv

1 av 5
NYHETER

När jordbävningen skakade Italien kastade Giulia, 9, sig över sin lillasyster för att skydda henne.

Det räddade livet på systern – men Giulia klarade sig inte.

– Den äldsta Giulia, låg över den yngre, Giorgia. De omfamnade varandra, säger biskopen Giovanni D'Ercole.

Minst 35 människor dog i den italienska byn Arquata del Tronto i den förödande jordbävningen som skakade landet på onsdagen. Räddningstjänsten har sedan katastrofen arbetat för fullt med att söka försvunna och gräva fram döda kroppar.

Men den hjärtskärande historien om hur Giulia Rinaldo, 9, och hennes fyraåriga syster Giorgia grävdes fram kommer nog få att glömma.

– Den äldsta, Giulia, låg över den yngre, Giorgia. Giulia död, Giorgia levde. De omfamnade varandra, sa biskopen Giovanni D'Ercole till AP under en begravning på lördagen.

Räddade systerns liv

Det var på onsdagen, bara några meter från kyrkan, som räddningstjänstens svarta labrador Leo gav tecken på att han hittat något. Brandmännen började direkt gräva och först hittade de en docka och sedan ett mänskligt ben. Det var Giulia.

Då upptäckte de att marken i närheten rörde på sig ”i samma takt som någon andas”. Under storasystern hittades lilla Giorgia.

– De kanske kramade varandra i sömnen eller av rädsla, och Giulias kropp räddade Giorgia, säger brandmannen Massimo Caico till tidningen La Republica.

Enligt honom skapade den äldre flickans kropp en luftficka som räddade lillasysterns liv.

Har slutat prata

Under lördagens begravning, när byns invånare sörjde och tog farväl av Giulia och de andra 34 offren, tillbringade Giorgia sin fjärde födelsedag på ett sjukhus i närheten. Hon återhämtar sig fortfarande från händelsen.

Enligt italienska medier är fyraåringen i ett chocktillstånd och har slutat prata. Hon bara sover, gråter och frågar efter sin docka och sin mamma.

Minst 290 människor har dött och många saknas ännu efter den kraftiga jordbävningen som skakade Italien den 24 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM