Hunden Chaya var tvungen att signera avi – för att hämta ut post

Publicerad 2018-08-12

När Marie Palmgren skulle hämta ut ett paket som var adresserat till hunden Chaya häpnade hon när hon fick höra att hunden var tvungen att skriva under avin – och legitimera sig.

En familjevän till Marie Palmgren som bor i England ville överraska Marie och hennes hund Chaya och skickade ett paket – som var adresserat till Chaya.

Så när avin från Postnord kom stod det Chaya Palmgren skrivet på den. Marie som inte vågade fylla i avin tog med den till utlämningsstället i Sollentuna för att fråga hur hon skulle gå till väga.

– Då sa de att Chaya måste skriva under och visa legitimation. Jag sa att det inte gick då hon är en hund och fick som svar att ”det är så man måste göra”.

Även om Chaya inte har legitimation kom Marie att tänka på att hon hade ett registreringsbevis från Jordbruksverket som bland annat visar hundens id-nummer. Så hon hämtade beviset samt Chaya och begav sig tillbaka.

”Visste inte vad jag skulle säga”

Väl på plats igen visade hon upp registreringsbeviset, sin egen legitimation och avin. Efter att hon fått vänta en kvart kom en ur personalen ut med en stämpeldyna så att Chaya kunde göra ett avtryck på avin med sin tass.

– Så vi fick stämpla hennes tass och sen fick vi paketet.

Marie som trodde att det hade räckt att visa registreringsbeviset kunde inte tro sina ögon när hon såg stämpeldynan.

– Jag visste inte vad jag skulle säga. Jag blev så paff och full i skratt och tänkte att vilket byråkratiskt samhälle vi lever i. Det var ett oerhört seriöst ögonblick. All heder till den unga kvinnan som jobbade där. Hon ville hjälpa mig men de har sina Postnord-regler att följa. Hon hade ringt både sin chef och postansvarige.

Postnord: ”Har inte gått rätt till”

Nu får dock Chaya njuta av sitt paket som är en leksak man kan dricka vatten med. Flera har roats över hur krångligt det var att få ut paketet.

– Det här blev en rolig historia, det är inte alla som lämnat tassavtryck till Postnord.

Enligt Postnords presstalesperson, Henrik Ishihara, har detta inte gått rätt till.

– Det är bara fysiska och juridiska personer som får skriva under vid uthämtning av försändelser. Vi kommer att närmare titta på det här nästa vecka. Mig veterligen har vi inte varit med om något liknande förut.

Följ ämnen i artikeln