Polisen varnar för det nya mobilskalet

Polisen i Vällingby går ut med en skarp varning om de nya mobilskalen som säljs på internet och liknar pistoler.

– Det kan uppstå olämpliga situationer, säger polisen till Stockholm Direkt.

Vällingbypolisen gick i onsdags ut med en varning på sin Facebooksida efter att ha sett att det på nätet börjat säljas nya modeller av mobilskal – formade som pistoler.

I statusen förklarar polisen Vällingby bland annat: ”Det har kommit till polisens kännedom att mobilskalen som ni ser på bilden ovan blir vanligare och vanligare och de förekommer i olika färger.

Exemplet på skalet som är nedstoppad i en byxficka kan skapa otroligt stora konsekvenser och vi ber er att undvika att köpa eller använda dessa skal.”

Skalet har ett underrede som är väldigt pistolliknande och sticker det upp ur en bakficka kan mobilskalet lätt misstas för en pistol. Att ha prylen i sig är inte ett brott men det kan leda till otäcka situationer.

”Vi vill gå ut och varna för detta”

– Det är inte olagligt men olämpligt eftersom det kan leda till olämpliga situationer. Till exempel om butikspersonal skulle se det och bli rädda, säger Ola Österling, pressekreterare hos Stockholmspolisen till Stockholm Direkt.

Enligt polisen har de ännu inte sett att det skulle vara en trend att köpa just dessa mobilskal men går ut med varningen efter att ha sett att det finns ute på nätet.

– Vi har haft situationer med leksaker och kopior som ser väldigt mycket ut som original och därför vill vi gå ut och varna för detta, säger Ola Österling till tidningen.

Varningen är inte begränsad till Västerort utan gäller i hela Stockholm.

Publisert:

LÄS VIDARE