Så hyllas hjältarna av läsarna

”Ni borde få medalj" "Har inte nog med superlativ"

Tusentals personer har hört av sig för att skicka sin egen hälsning till hjältarna som arbetar med att släcka branden i Västmanland.

Under dagen har hyllningarna till de omkring 200 personerna som kämpar och har kämpat mot jättebranden i Västmanland haglat in till Aftonbladets sajt. En del av de som hör av sig tycker att brandmännen borde få medalj, andra vill bara skicka en uppskattande hälsning.

”Ni borde få medalj av kungen”, skriver signaturen Kenneth.

”Jag är ödmjukt tacksam för att det finns människor som ni. Även om jag bor långt ifrån det eldhärjade området så anar jag vidden av katastrofen. Tack vare er har den ändå begränsats. Har inte nog med superlativ för att nog kunna hedra er och den insats ni gör”, skriver signaturen Kerstin.

Signaturen Karin skriver så här: ”Änglar finns på riktigt, ni är där ute!”

Martin Ilanner, styrkeledare från Göteborg, är en av alla de som under flera dagar har arbetat med släckningsarbetet.

– Det är himla många människor som hjälper till, det är ett otroligt stort område. Organisationen och staben har gjort ett enormt arbete för att få ihop det hela. Vi är bara en kugge i ett stort hjul, alla är lika viktiga. Det är många som ska ha cred, inte bara vi, säger han.

Själv kommer han att åka hem till Göteborg i morgon kväll och berättar att han börjar bli trött i kroppen.

– Vi jobbar i tolvtimmarspass, men räknar man med tiden det tar att åka till och från branden blir det snarare fjorton timmars arbete varje dag. Det lunkar på, men nu börjar det bli lite segt, säger han.

Publisert: