Offrets syster: ”Har inte förstått det än”

NYHETER

Misstänkta för trippelmordet häktade

1 av 8

Göteborg. Bröderna har häktats på sannolika skäl misstänkta för trippelmordet i Uddevalla.

För offrens släktingar har de senaste dygnen varit en mardröm.

– Det är en lättnad att de inte släpptes. Men vi vill vara säkra på att det är rätt personer, säger en släkting till Rawand Aziz.

Häktningsförhandlingen inleddes klockan 10 i säkerhetssalen i Göteborgs tingsrätt och pågick i över två timmar. Tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade de båda bröderna, 21 och 22 år gamla, på sannolika skäl misstänkta för mord.

”Har inte förstått det än”

Bröderna häktades under två separata förhandlingar. När de gick in i säkerhetssalen bar de gråa t-shirts och såg allvarsamma och tärda ut.

Båda nekar till brott.

– Ingen mår bra efter en sådan här allvarlig anklagelse, sa Hans Gaestadius, som företräder den äldre av bröderna, på frågan om hur hans klient mår.

Ett stort pressuppbåd bevakade förhandlingarna. Anhöriga till offren var däremot inte på plats i salen.När Aftonbladet pratade med Rawand Aziz och Alaa Farrajs släktingar efteråt var de lättade över tingsrättens beslut.

– Det här har varit en fruktansvärd tid för oss. Vi har inte förstått vad som har hänt ännu. Det är en lättnad att de blir kvar i häktet, säger Alaa Farrajs syster.

Sörjer tillsammans

Rawand Aziz svägerska var också lättad.

– Men vi vill vara säkra på att det är rätt personer. För oss är det väldigt viktigt, säger hon.

– Och vi vill veta vad som hänt, vad som ligger bakom och varför. Det är så många frågetecken.

Hur har de här dagarna varit?

– Ingen mår bra. Vi vet inte hur livet kommer att gå vidare. Vi är tillsammans hela tiden och sörjer.

Enligt polis och åklagare finns det både teknisk och muntlig bevisning som binder männen till brottsplatsen vid tidpunkten.

Utredningen kan ta månader

Vad det är för bevisning, eller vilket motiv som finns, ville chefsåklagare Per-Erik Rinsell inte gå in på efter häktningen.

– Den är tillräcklig för att de häktas på sannolika skäl.

Åklagare Daniel Edsbagge, som tidigare ledde utredningen, sa i går att den tekniska bevisningen bland annat består av analys av mobiltelefoner. Per-Erik Rinsell ville inte kommentera det vidare. Däremot sa han att han räknar med att det blir en lång utredning. Det kommer genomföras fler förhör och tekniska undersökningar. Ett eventuellt åtal väntas dröja flera månader.

– Att de häktas underrättar utredningen. Hade det inte gjort det hade det blivit svårare, säger han.

Han kommer även undersöka om fler gärningsmän kan vara inblandade.

– Vi kommer att utreda alternativa gärningsmän, om inte annat för att avförda dem.

ARTIKELN HANDLAR OM