Man påträffad död i bil

NYHETER

En man ska ha påträffats död i Luleå.

Det kan röra sig om ett brott.

– Det är en avliden person. I nuläget misstänker vi ett eventuellt mord. Vi är precis i ett initialt utredningsskede så jag kan inte säga mer än så, säger jourhavande förundersökningsledare Jennie Blixt till TT.

– Larmet om att man anträffat en död person kom in klockan 13.14 på eftermiddagen, säger Kristina Sjöström som är kommunikatör vid polisen till Aftonbladet.

Den döda personen ska ha påträffats i en bil på Örnäsets kyrkogård utanför centrala Luleå. Ett tiotal poliser samt tekniker fanns vid 14-tiden på plats, rapporterar tidningen NSD.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubricering mord.

– I nuläget är det brottsrubriceringen. Det är en man som har påträffats död men vi har ännu ingen identitet fastställd, säger Kristina Sjöström.

Oklart om brott

Maria Jakobsson som är kommunikatör vid Polisen i Norrbotten uppger för Aftonbladet att informationen ännu är knapphändig.

– Jag kan bekräfta att vi har hittat en avliden person. Sedan är det egentligen inte så mycket mer jag kan säga, säger hon.

Maria Jakobsson kan varken bekräfta eller dementera eventuella misstankar om brott. Enligt NSD tror dock polisen inte i nuläget att något brott ligger bakom dödsfallet.

– Platsen är avspärrad och vi har gjort inledande förhör med vittnen, säger Kristina Sjöström.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå