Livstids fängelse för ”bucket list”-mord

1 av 3
NYHETER

Två kvinnor mördade 18-årige Aaron Pajich i juni 2016.

En av dem, Jemma Lilley, 26, har tidigare berättat att hon – som en punkt på sin bucket list – ville döda någon innan hon fyllde 25 år.

Nu har de båda kvinnorna dömts till livstids fängelse för mordet.

Det var i Jemma Lilleys hus i en förort till Perth i Australien, som det brutala mordet på 18-årige autistiske Aaron Pajich utfördes i juni 2016.

Hans kropp begravdes sedan i trädgården och i huset fann polisen en uppsättning knivar samt en bensåg.

Enligt åklagaren hade både Jemma Lilley och hennes rumskamrat Trudi Lenon, 47 lockat Pajich till huset där han i samband med att han installerade spel på deras dator attackerades, ströps och höggs till döds.

Sedan mordet har Lilley och Lenon skyllt på varandra, men nu har domstolen i Perth beslutat att döma de båda kvinnorna till livstids fängelse för mordet. Både Lilley och hennes medbrottsling kan vänta sig ett straff på minst 28 år.

Skröt för sina kollegor

Jemma Lilley, ursprungligen från Lincolnshire i Storbritannien, har tidigare under rättegången förklarat att mord stod på hennes att-göra-innan-jag-dör-lista, och att hennes dröm var att döda någon innan hon fyllde 25 år.

Enligt åklagaren James McTaggart hade Lilley, som skrivit en bok om en påhittad seriemördare vid namn SOS, vilket hon själv kallade sig, varit så euforisk över att ha klarat att döda någon att hon skröt inför sina kolleger.

Aaron Pajichs pappa, har tidigare uttalat sig om händelsen.

– Jag är bara glad att samhället har lyckats befria sig från två onda människor, säger han till Sky News.

Så utreder polisen mord – med ”mordbibeln” 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

Australien

Brott