Personbil och mc i krock

NYHETER

En personbil och en motorcykel krockade på E4 vid avfarten mot Hallunda strax efter klockan 15 på lördagseftermiddagen.

– Mc-föraren ligger på marken, säger Eva Nilsson, informatör vid polisen i Stockholm.

Strax efter klockan 15 på lördagseftermiddagen fick polisen larm om att en trafikolycka hade inträffat i södra Stockholm. Det var en personbil och en mc som kolliderade på E4 vid avfarten mot Hallunda i södergående riktning.

– Mc-föraren ligger på marken. Man bärgar personbilen och motorcykeln från platsen, säger Eva Nilsson, informatör vid polisen i Stockholm, till Aftonbladet.

Chamoune Zazi satt i bilen tillsammans med sin bror på E4 på väg hem till Södertälje efter att ha handlat i Alby. Han bevittnade olyckan.

– Jag satt i bilen bakom taxibilen, som krockade med motorcykeln, berättar han för Aftonbladet.

Chamoune Zazi beskriver hur motorcyklisten flög minst två varv och minst två meter upp i luften vid kollisionen.

– Det såg helt otroligt ut. Vi sprang ut ur bilen fram till motorcyklisten för att se vad som behövde göras, förutom att ringa ambulansen. Han var vid medvetande, men chockad. Han sluddrade.

Det ska enligt polisen inte vara några köer på platsen efter olyckan.

– Trafiken rullar, så det är inga problem. Vi har inte fått några uppgifter om skador, säger Eva Nilsson.

Enligt Per Hultman, operativ chef vid Södertörns brandförsvar, mår bilföraren bra fysiskt sett. Värre ställt är det med motorcykelföraren.

– Han fördes med ambulans, allvarligt skadad, till sjukhuset. Hur allvarligt skadad han är och hur det kommer att gå nu vet vi inte, säger han till Aftonbladet.