Tredje person anhållen för lärarmordet i Hofors

NYHETER

Misstänkt på sannolika skäl.

1 av 3 | Foto: Tommy Johansson hittades död i sitt hem av hans 20-åriga dotter.

En tredje person har anhållits för mordet på läraren Tommy Johansson i Hofors.

Den 19-årige mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han är bekant med de båda häktade 20-åringarna, säger Mikael Hedström på Gävlepolisen.

Efter mängder av förhör har åklagaren Krister Frykman anhållit ytterligare en person för mordet på Tommy Johansson, 54 natten mellan den 2 och 3 april.

Den tredje personen är en 19 år gammal man som har en koppling till skolan där Tommy Johansson var lärare.

Bekant med de häktade

– Han är bekant med de båda häktade 20-åringarna. Vilken koppling han har till Tommy Johansson är något som vi ska titta närmare på, men på en så här liten ort känner alla till lärarna på skolan, säger Mikael Hedström, informatör på Gävlepolisen3.

19-åringen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp. Det är den högre graden av misstanke och samma som de båda 20-åringarna som sedan tidigare tidigare sitter häktade misstänkta för mordet.

19-åringens namn har dykt upp under utredningens gång.

– Den här kvällen var det mycket folk i rörelse. Vi har hållit runt 100 förhör och det ena har gett det andra. I går eftermiddag togs 19-åringen in till förhör och efter det kunde åklagaren fatta beslut om anhållan, säger Mikael Hedström.

Begärs häktad

Vad var det som kom fram i förhöret?

– Det är för tidigt och för känsligt att säga något om, säger Mikael Hedström.

Tommy Johansson mördades hemma i sin lägenhet i Hofors. Han misshandlades och lämnades att dö. De båda 20-åringarna, som var elever på skolan där Tommy Johansson arbetade, har erkänt misshandel, men nekar till mord.

Nu fortsätter förhören med 19-åringen och andra, polisen räknar med att behöva hålla ca 50 förhör till. I dag eller i morgon bitti begärs 19-åringen häktad och troligtvis hålls häktningsförhandlingar i morgon eftermiddag.