Nyheter

”Hoppas att ni lyssnar mer på Annie än på mig”

Av: 

Erik Nises

NYHETER

Mauds sista hälsning till Allianskollegorna

Här möts det nya ledargänget för första gången.
Allianstopparna fick svara på frågor om Annie Lööf.
Det visade sig att ingen av hennes nya kollegor vet var hon kommer i från.

Den sista dagen på Centerpartiets stämma i Åre kom de övriga alliansledarna på besök för att hälsa sin nya kollega välkommen. Stämningen var uppsluppen när Fredrik Reinfeldt, Göran Hägglund och Jan Björklund gick upp på scenen i stämmohallen och fick svara på frågor om Annie Lööf.

Från Maramö

Bäst i klassen var Göran Hägglund som bland annat visste vilken position Lööf hade på planen under sin fotbollskarriär. Han var också närmast på att gissa rätt när partiledarna fick svara på var centerledaren är uppväxt. Men ingen av partiledarna visste att byn som Lööf kommer ifrån heter Maramö, trots att hon själv nämnt platsen i otaliga intervjuer den senaste tiden.
– Det visar väl att vi får jobba på att lära känna varandra närmare framöver, säger Fredrik Renfeldt som verkar nöjd med centerns val:
– Jag är mycket glad över att det blev Annie och att hon har ett så stort stöd i sitt parti.

”Väldigt grön”

Maud Olofsson talade också på scenen och visade bilder på de tallplantor som planterades hos henne i Högfors när Alliansen bildades. Sedan dess har Jan Björklund kommit till och fått ett eget träd och självklart hade även Lööf fått en planta som ska symbolisera hennes plats som alliansledare.
– Den ser väldigt grön ut, säger hon.
Maud avslutade med en skämtsam uppmaning till sina gamla kollegor:
– Jag hoppas att ni lyssnar mer på Annie än på mig.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: