Väder

Polska regnet förstör helgen

Av: 

Mattias Sandberg

NYHETER

Meteorologen varnar för riktigt ”skitväder”

Här kommer regnkaoset.

Nu drar ett oväder in över Sverige – och stannar hela helgen.

– Det blir riktigt skitväder, säger Emil Björck, metrolog på SMHI.

VATTENVÄG I går drog de häftiga skyfallen fram genom Tyskland. Autobahn stängdes av och översvämningar orsakade stora problem på vägarna i södra Tyskland. Nu är ovädret på väg till Sverige.
VATTENVÄG I går drog de häftiga skyfallen fram genom Tyskland. Autobahn stängdes av och översvämningar orsakade stora problem på vägarna i södra Tyskland. Nu är ovädret på väg till Sverige.

Glöm solen, nu kommer ett lågtryck från Polen som förstör helgen på flera håll i landet. Ovädret för med sig ett stort regnområde som drar in över Gotland och sedan sprider sig längs med Östersjökusten.

– Det har redan nått Öland och arbetade sig norrut under onsdagskvällen. Regnområdet skrapade även Stockholmstrakten under natten mot torsdag, säger Emil Björck.

Sveper in

I dag sveper ovädret in över landet och arbetar sig snabbt norrut. Temperaturen kommer att ligga kring knappt 20 grader.

På sina håll blir det rikligt med regn, även om SMHI ännu inte utfärdat några varningar.

– Det blir riktigt skitväder för dem som ogillar nederbörd. Under natten till fredagen regnar det som mest. Då kan det bli upp till 20 millimeter på sex timmar längs med ostkusten, säger Emil Björck.

Öser ner

Lagom till fredag berörs i princip hela landet av ett kraftfullt regn.

– Då är det bara regn som gäller. Och det kommer att regna i hela Sverige, förutom i västra Norrland. De har lite större chanser till sol. Ovädret för även med sig en del åska. Både fredag och lördag blir det åska

i större delen av södra

Sverige, säger Emil Björck.

”Skitvädret” håller också i sig under helgen.

– Även söndagen blir regnig i hela landet. Men på måndag spricker det upp lite i södra Sverige och solen börjar visa sig igen. Då kommer en gradvis förbättring i hela landet och ett högtryck växer in från öster med torrare väder, säger Emil Björck.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Väder

SMHI