Silvia ramlade – stukade foten

Publicerad:
Uppdaterad:
Drottning Silvia har bland annat besökt en välgörenhetsmiddag till förmån för World Childhood under sin New York-vistelse.
Foto: PONTUS HÖÖK
Drottning Silvia har bland annat besökt en välgörenhetsmiddag till förmån för World Childhood under sin New York-vistelse.

NYHETER

Drottningen har stukat foten i New York.

Silvia skadade sig när hon var på väg in i en bil - och snubblade över några sopsäckar.

– Drottningen skadade foten när hon försökte undvika en närgången fotograf, säger Bertil Ternert, hovets informationschef.

Drottning Silvia är just nu i USA, där hon haft fler officiella uppdrag. 

Tillsammans med prinsessan Madeleine har hon bland annat besökt en välgörenhetsmiddag till förmån för World Childhood Foundation i Hillsboro Beach, Florida.

Just nu befinner Silvia sig i New York, där hon senare ska ta emot ett pris för sitt långa arbete med att hjälpa utsatta barn.

”Ville inte bli fotograferad”

Tidigare i dag var hon och Madeleine i klädaffären Beretta på Madison Avenue på Manhattan.

Aftonbladets reporter och en inhyrd frilansfotograf var på plats utanför affären.

Det uppger även hovet var orsaken till att Silvia ramlade. 

– Drottningen och prinsessan var inne i affären med sitt sällskap. Utanför entrédörren var det en fotograf som de träffat på tidigare. De upplevde att han inte ville ta någon hänsyn till att de inte ville bli fotograferade, så båda gick ut genom en sidodörr till entrédörren. Drottningen gick hastigt till den parkerade bilen och sedan föll hon och skadade foten när hon försökte undkomma fotografen, säger Bertil Ternert, hovets informationschef.  

Närvarar vid prisceremonin

Silvia stukade foten och skadade även sin hand lindrigt när hon föll.  

Men drottningen kommer fortfarande att närvara på kvällens prisceremoni.     

– Det var en olycklig situation att drottningen föll när hon försökte undvika fotografen. Men drottningen kommer att fullfölja sitt uppdrag och ta emot priset för sitt arbete med Childhood Foundation, säger Bertil Ternert.

Publicerad: